ANA SAYFA > İZMİR > Necip Kalkan: ''İzmir'i gelişim merkezi yapmayı hedefliyoruz''

Necip Kalkan: ''İzmir'i gelişim merkezi yapmayı hedefliyoruz''

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Necip Kalkan: ''İzmir'i gelişim merkezi yapmayı hedefliyoruz''

AK Parti İzmir Milletvekili ve Sanayi Ticaret Enerji Tabi Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Üyesi Necip Kalkan Sınai Mülkiyet kanun tasarısı hakkında bilgi verdi.

Türkiye'nin sınai mülkiyet alanında kanun tasarısının kabulünden sonra çok daha güçlü bir yapıya sahip olacağını vurgulayan Kalkan, "Düzenlemelerin yürürlüğe girmesiyle sınai mülkiyet mevzuatı tek çatı altında toplanacak. Uluslararası uygulamalara ve Avrupa Birliği Mevzuatına uyum artacak" dedi.

Ülkemiz yerli ve yabancı yatırımcıya daha cazip hale gelecek

Sınai mülkiyet başvuru ve tescil süreciyle ilgili uygulamalarda yaşanan sorunların tasarının yasalaşması ile büyük ölçüde giderileceğinin altını çizen Kalkan, "Mülkiyet yapısı daha nitelikli, hızlı ve işlevsel olacak. Cezai değil hukuki koruma anlayışıyla patentler daha hızlı korunacak. Düzenlemenin yürürlüğe girmesiyle sınai mülkiyet başvuru ve tescil süreçleriyle ilgili uygulamalarda yaşanan sorunlar büyük ölçüde giderilecek. Bunun sonucunda ülkemiz yerli ve yabancı yatırımcılar açısından daha cazip ve öngörülebilir hale gelecek" diye konuştu.

Ekonomideki ağırlık bilgi, fikir ve yeniliğin

Bilgi, fikir ve yeniliğin ekonomideki ağırlığının her geçen gün arttığını belirten Kalkan, "Fikri ve sınai mülkiyet hakları ile ilgili gelişmeler ekonominin seyri ve rekabet gücü açısından oldukça belirli olacaktır. Sayın Bakanımız Fikri Işık patent başvuruları açısından son 20 yılda en fazla artış gösteren 5 sektörü; bilgisayar teknolojileri, dijital iletişim, elektrikli makinalar, ölçme aletleri ve tıbbi teknolojiler olarak belirtti. Bu sektörlerdeki girişimlerde ülkemizin teknoloji alanında geliştiğinin göstergesidir" şeklinde konuştu.

İzmir'i Türkiye'de üretim ve gelişimin merkezi yapmak istiyoruz

İzmir'i üretimin ve gelişimin merkezi yapmayı istediklerini vurgulayan AK Parti İzmir Milletvekili Necip Kalkan, "Türkiye, çıkacak sınai mülkiyet tasarısı yasalaştığında çok daha güçlü bir yapıya kavuşacak. Bu güçlü yapıyı İzmir'in gelişen çağdaş yapısıyla birleştireceğiz. Merkezi hükumet olarak üreticilerimize daha çok imkan sağlayarak faaliyetlerini kentimizde sürdürmelerini sağlamayı hedefliyoruz. Gençlerimiz İzmir'de okuyup istihdamlarını İzmir'de sağlayarak kentimizin gelişimine katkıda bulunsunlar istiyoruz. Sınai Mülkiyet Kanun Tasarısı da hedeflerimizin yerine gelmesine büyük katkılar sağlayacak. Alt komisyona giden tasarımız en kısa zamanda kanunlaşarak yürürlüğe girecek" ifadelerini kullandı.  

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber KDN 2016 kampanyasına büyük ilgi
Sonraki Haber Pınar Karşıyaka ateşle oynuyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?