ANA SAYFA > GÜNDEM > Nazım Hikmet şiirleriyle anıldı

Nazım Hikmet şiirleriyle anıldı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Nazım Hikmet şiirleriyle anıldı

Büyük şair Nazım Hikmet, doğumunun 114. yılında, Karşıyaka'da şiirlerle anıldı. Girne'deki anıtı başında düzenlenen etkinlikte şiirler okundu, barış güvercinleri uçuruldu.

Karşıyaka Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ve Nazım Hikmet’in mücadeleyle geçen hayatı ve eşsiz edebi kişiliğinin bir kez daha hatırlandığı anma törenine Karşıyaka Belediye Başkanvekili Muammer Gezginci, CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım, şairler, yazarlar ve Nazım Hikmet’i sevenler katıldı.

Şair Cevdet Yüceer Nazım Hikmet’in şiirlerini okurken duygu dolu yorumları ile vatandaşlardan alkış topladı. Şair, Yazar Veysel Çolak konuşmasında Nazım Hikmet’in bir okul olduğunu ve herkesin buradan öğrenecek bir şeyleri olduğunu söyledi. Yazar Hüseyin Yurttaş da konuşmasında Nazım Hikmet’in yaşamından kısa hikayeler anlattı. Girne'deki Nazım Hikmet heykeline karanfiller bırakan katılımcılar, barış dilekleri ile güvercinler uçurdu.

Belediye Başkanvekili Muammer Gezginci “Nazım Hikmet yapıtları kadar memleket sevgisi, barıştan yana oluşu, savaşsız ve sömürüsüz bir dünya için verdiği mücadele ile gönüllerde taht kurdu. Barış, aşk, demokrasi, kadın hakları gibi konulara evrensel bakış açısında olanların yolu mutlaka Nazım Hikmet ile buluşur. O, bize hala umut vermeyi sürdürüyor” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Özlütürk: Karşıyakalılar Zübeyde Hanım'ın kızlarına destek olsun
Sonraki Haber Karşıyaka Halk Eğitim'den kurumlara işbirliği çağrısı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?