ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > Nazım Hikmet ruhu Karşıyaka'da sahnedeydi

Nazım Hikmet ruhu Karşıyaka'da sahnedeydi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Nazım Hikmet ruhu Karşıyaka'da sahnedeydi

Karşıyaka Belediyesi, 3 Haziran 1963’te hayata gözlerini yuman büyük şair Nazım Hikmet’i unutmadı.

Karşıyaka Belediyesi, bundan tam elli iki yıl önce hayata gözlerini yuman büyük şair Nazım Hikmet’i anmak için, bir şiir dinletisi düzenledi. Bostanlı Suat Taşer Açık Hava Tiyatrosunda düzenlenen etkinlikte ünlü Tiyatrocu Altan Gördüm, şair Namık Kuyumcu ve müzisyen Haluk Çetin sahne alarak vatandaşlara Nazım Hikmet’in şiirlerinden bir derleme sundular.

Etkinliğe eşiyle birlikte katılan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, salondaki vatandaşlar tarafından büyük bir coşkuyla karşılandı. Etkinlikten önce sahneye çıkarak kısa bir konuşma gerçekleştiren Akpınar “ Her şeyi sahte sahiplenenler, şimdi Nazım’ı sahiplenmeye çalışıyorlar. Haziranda ölmek zor. Türkiye Haziran’da sadece aydınlarını değil, gençlerini de kaybetti. Ben inanıyorum ki bu acıları yaşayanlar yedi Haziran’da ayağa kalkacak.” diyerek iktidara yüklendi. Belediye’nin sanata yaptığı yatırımlara da değinen Başkan “Bizler Nazımların umudunu geleceğe aktaracağız. Bu nedenle sanata büyük yatırım yapıyoruz. Nazım Hikmet’in bir heykelini diktik. Tüm ihtişamıyla Girne’de duruyor. Nazım orada mavi gözleriyle bakıyor. Bekleyin diyor. Bu ülkeyi bizim gibiler yönetecek diyor” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

Başkanın konuşmasının ardından sanatçılar sahneye çıkarak Karşıyakalı vatandaşlara Nazım Hikmet’in seçilmiş şiirleri, bestelenmiş şarkıları ve bazı şiirlerinin yazılış öykülerinden oluşan bir gösteri sundular. Gösterisi sırasında ünlü tiyatrocu Altan Gördüm “Küçük bir sitemimi dile getirmek istiyorum. Yanılmıyorsam 960 kişilik bir salondayız. Salondaki bu boşluklar umarım 7 Haziran’da sandıklarda da olmaz” sözleriyle vatandaşları seçimlerde oy kullanmaya davet etti. Gördüm’ün bu sözlerine Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar “Seçimlerde Karşıyaka %75” diyerek karşılık verdi. İkilinin bu konuşması salondaki seyircilerden büyük alkış aldı.

Gösteride Nazım Hikmet’in pekçok şiiri seslendirilirken, Altan Gördüm’ün seslendirdiği Kerem Gibi şiiri, seyirciler tarafından dakikalarca alkışlandı. Gösteriye katılan seyirciler, müzisyen Haluk Çetin’in seslendirdiği, Nazım Hikmet’in şiirlerinden bestelenmiş şarkılara da hepbir ağızdan eşlik ettiler.

BAŞKANIN DUYGUSAL ANLARI

Gösteride yer alan şair Namık Kuyumcu’nun, 1980 darbesinin ardından Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar’ın babası, dönemin Ereğli Belediye Başkanı Kenan Akpınar ile birlikte göz altına alınarak hapise düştüklerini anlatmasının ardından, Kenan Akpınar’ın hapiste olduğu yıllarda sık sık okuduğunu belirttiği Nazım Hikmet’in “Hapiste Yatacak Olana Bazı Öğütler” şiirini seslendirmesi, Başkan Akpınar’ın duygusal anlar yaşamasına sebep oldu. Şiirin okunduğu sırada Başkan’ın gözlerinin dolduğu görüldü.

Yaklaşık bir buçuk saat süren dinletinin sonlanmasının ardından, Başkan Akpınar sahneye çıkarak etkinliğe katılan sanatçılara çiçek takdim etti. Şair Namık Kuyumcu ve müzisyen Haluk Çetin, gösterinin ardından vatandaşlar için kendi eserlerini imzalarken, ünlü tiyatrocu Altan Gördüm uzun süre kendisine ilgi gösteren vatandaşlarla fotoğraf çektirdi.

Salahattin Oytun İdel / Karşıyaka Haber

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Erzurumlular'dan Bilal Kırkpınar'a büyük destek
Sonraki Haber İzmir Devlet Opera ve Balesi Lüküs Hayat müzikalini sergiliyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?