ANA SAYFA > İZMİR > Mutfağın anayasası geliyor

Mutfağın anayasası geliyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Mutfağın anayasası geliyor

Türkiye’de yemeklere artık standart gelecek. Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) Başkanı Vekili Rahmi Yılmaz, şehir şehir gurme haritası çıkaracaklarını belirterek, “Türk mutfağının artık yazılı bir veri tabanı ve gurme anayasası olacak. Böylece mutfaklar tek bir standarta kavuşacak” dedi.

Efes Kongre Merkezi’nde Platform Fuarcılık tarafından düzenlenen Ege Bölgesi Ağırlama Konaklama Teknolojileri ve Ev Dışı Tüketim Fuarı’nda (Aegean Hosttech) Türkiye’nin dört bir yanından gelen lezzet ustaları buluştu.  TAFED Başkan Vekili Rahmi Yılmaz, Türkiye’deki profesyonel şeflerin imza atacağı çalışmada, otel ve restoranlardaki mutfaklarda yapılan yemeklerin bir standart altında toplanacağını söyledi. Yılmaz, “Bugüne kadar sektörde  ‘yaptığını yaz, yazdığını yap’ mantığı mevcut değildi.  Biz sadece yapıyorduk ama bunun veri tabanını tutmuyorduk. Dolayısıyla artık bunu hayata geçirme zamanı geldi.  Hem iller bazında hem de ilçeler bazında yemeklerin nasıl yapılacağı konusunda veri tabanı oluşturulacak” dedi.

YEMEĞİN DE REÇETESİ OLACAK 

Hangi il ve hangi ilçede hangi yemeğin ön planda olduğunu gösteren bir gurme haritası çıkarılacağını söyleyen Yılmaz, ayrıca yemeğin yapılma standartı getireceklerini de belirtti. Yılmaz, “Milyonlarca dolar turizm geliri olan ülkemizdeki lüks otellerde aynı yemekler,  farklı şekilde sunuluyor.  Bir standartlarını belirleyip bunların yazılımlarını oluşturacağız. Dolayısıyla her yerde çıkan yemek aynı standartta olacak. Örneğin Türkiye’de 293 çeşit peynir var. Ama nasıl yapıldığı yazılı değil. Biz bunu yazılı olarak belgelendireceğiz. Nasıl ki her ilacın bir reçetesi varsa  yemeklerimizin de reçetesi olacak.  Bu aynı zamanda yükselen bir kaliteyi de getirecek.  Bir yerde tattığı lezzeti her yerde tatma imkanı olacak” diye konuştu.  2017 sonunda tamamlanacak çalışmanın turizm sektörüne büyük fayda sağlayacağını belirten Yılmaz, gurme haritası sona erdiğinde bu kriterlere uyum sağlayan restoran ve otellere de TAFED onaylıdır şeklinde logo ve amblem verileceğini söyledi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Türkiye'nin çocuk modelleri bu yarışmayla seçilecek
Sonraki Haber Fransızlar Türk şıklığıyla buluştu

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?