ANA SAYFA > EKONOMİ > Fransızlar Türk şıklığıyla buluştu

Fransızlar Türk şıklığıyla buluştu

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Fransızlar Türk şıklığıyla buluştu

Tasarıma yaptığı yatırımlarla tüm dünyanın tercih ettiği koleksiyonlar hazırlayan Türk Konfeksiyon Sektörü, Dünyanın en prestijli moda fuarı olarak kabul edilen Premiere Vision (PV) Manufacturing Paris Fuarı'nda koleksiyonlarını Fransızların beğenisine sundu.

16-18 Şubat 2016 tarihlerinde düzenlenen Premiere Vision (PV) Manufacturing Paris Fuarı’nda Türkiye Milli Katılım Organizasyonu'nu Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği bu yıl üçüncü kez üstlendi. 2015 yılında 10 firma ile katılan Türkiye, bu yıl 15 firma ile boy gösterdi.

Türk Hazırgiyim Sektörü'nün ihracatında Fransa'nın 5. büyük pazar konumunda olduğuna işaret eden Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kızılgüneşler, Premiere Vision (PV) Manufacturing Paris Fuarı’na sadece Fransız ithalatçıların gelmediğini, İngiltere, İtalya, Almanya, İspanya, Japonya, Kuzey Kore, ABD ve Çin başta olmak üzere 30 farklı ülkeden profesyonel alıcıların ziyaret ettiğini kaydetti.

Fransa'nın konfeksiyon ithalatının 23 milyar dolar olduğuna işaret eden Kızılgüneşler, "Türkiye'nin Fransa'ya yaptığı konfeksiyon ihracatı ise 2015 yılında 880 milyon dolar mertebesinde. Fransa pazarına yakınlığımızı avantaja dönüştürecek ticari bağlantılarla döndük. Fuar yetkilileri ile önümüzdeki Eylül ayında gerçekleştirilecek fuar sırasında Türkiye Milli Katılım Organizasyonu yaptığımız Manufacturing alanına bir trend alanı yapılması için görüşmelerde bulunduk ve fuar idaresi ile koordinasyon içerisinde çalışılması konusunda mutabakata vardık" diye konuştu. 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Mutfağın anayasası geliyor
Sonraki Haber Foça'da 111 mülteci ve 4 umut taciri yakalandı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?