ANA SAYFA > İZMİR > Foça'da 111 mülteci ve 4 umut taciri yakalandı

Foça'da 111 mülteci ve 4 umut taciri yakalandı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Foça'da 111 mülteci ve 4 umut taciri yakalandı

Foça'da deniz yoluyla kaçak olarak Yunanistan’ın Midilli Adası’na geçmek için gelen 111 mülteci ile yasadışı geçişleri organize ettikleri iddiasıyla 4 umut taciri yakalandı. Yakalananlar arasında çok sayıda çocuk ve kadın bulunuyor.

Foça İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı ekipler ilçe sınırları dahilinde koordineli olarak 24 saat devriye görevi icra etmeye başladı. Vatandaşların ihbarlarının yanısıra Foça – Yenifoça ve sahil kesimindeki araç kontrolları sıklaştırılarak sürekli hale getirildi. 

Yapılan kontroller sırasında 18 Şubat 2016 Perşembe gecesi 23.45 dolayında Yenifoça Sahil Yolu’nda seyreden bir minibüs İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından durduruldu. Minibüs içinde yanlarında can yeleklerinin de bulunduğu çantalarıyla  19 Suriyeli yakalandı. Araçta bulunan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı M.K. (29)organizatör olduğu iddasıyla çıkarıldığı Cumhuriyet Savcılığı tarafından tutuklanarak Yeni Şakran Cezaevine gönderildi.

FIRTINALI HAVADA 48 ÇOCUKLA DENİZE AÇILACAKLARDI

19 Şubat 2016 Cuma günü saat 01.00 dolayında Yenifoça’dan Foça’ya çıkış mevkiinde bulunan Çanak Sitesi önlerinde karayolunda kontrol yapan Foça Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler bir otobüs ve iki minibüs içinde toplam 92 kişinin bulunduğu araçları durdurdular. 48’inin 1 ila 15 yaş arası çocuk olduğu tespit edilen 59’u Suriyeli, 33’ü Afgan’lı mülteci yakalanarak gözlem altına alındı. Yakalananlar arasında bulunan T.C. vatandaşı M.U.(33), İ.Ş.(33) ve O.V.(26)’nin organizatör oldukları iddiasıyla sevk edildikleri Cumhuriyet Savcılığı’nca sorguları halen sürüyor.

Foça Balıkçı Barınağı’na getirilen ve insani yardım yapılan sığınmacıların sorguları ve sağlık kontrollerinin ardından İzmir Yabancılar Şube Müdürlüğü’ne gönderileceği öğrenildi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Fransızlar Türk şıklığıyla buluştu
Sonraki Haber Tüp mideyle fazla kilolara veda...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?