ANA SAYFA > İZMİR > Mustafa Baybay'dan minibüste mini miting

Mustafa Baybay'dan minibüste mini miting

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Mustafa Baybay'dan minibüste mini miting

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay seçime iki gün kala çalışmalarını değişik yöntemlerle yoğunlaştırdı.

Kahvelerden sonra minibüslerde de mini miting yapan Balbay birinci sorunun işsizlik olduğunu bire bir gözlemleyerek de gördüğünü belirterek, bu sorunu mutlaka çözeceğiz üreten ekonomi her şeyin ilacı olacak dedi.

Balbay minibüs baş duraklarından son duraklarına kadar yolculuk yaparak minibüse binen yurttaşlarla hem sohbet ediyor bazen de minibüs şoförüne yardımcı olup paraların toplanmasını sağlıyor. Minibüsün dolması ile birlikte hareket etmesinin ardından ayağa kalkarak yolcuları selamlayan Balbay, “ Arkadaşlar kapı kapandı. Minibüs hareket etti. Beni dinlemekten başka çareniz yok.” Espirisini yaptıktan sonra şöyle devam ediyor:

“ Tabi ki bende sizi dinlemeye mecburum. Burada birlikte hem hedefimize varacağız, hem de sohbet edeceğiz. 1 Kasım seçimleri için sizden başlıca dileğimiz sandığa gitmeniz. İradenizi ortaya koymanızdır. Bir Oy’dan ne çıkar demeyin, bir Oy’la geçmişte Milletvekillerinin, Belediye Başkanlarının taraf değiştirdiğine hepimiz tanık olduk.”

Minibüs yolcuları Balbay’a sorunlarını anlatırken, önceliğin işsizlik olduğu dikkat çekti. Aylardır iş aradığını ancak bulamadığını belirten bir yolcu, “ İşe girdiğimde de sigorta ödenmiyor, çalışma saatleri olağanüstü artıyor, tatil yaptırılmıyor böylesine insanlık dışı bir çalışma yaşamı var.” sözlerine üzerine Balbay’da şu karşılığı verdi:

“ Çalışma yaşamı ne yazık ki çatışma yaşamına döndü. Devlet burada hakem olmalı, düzenleyici olmalı, sosyal devlet kavramının gereğini yerine getirmeli. Ama ülkemizde bu maalesef olmuyor. Fedakârlıkta toplumda eşit paylaşılıyor feda kısmı size, karlı kısmı iktidar çevresinin.” Balbay bir engelli çocuğu olan yurttaşın, “ Oğlumu sosyal hayata katmaya çalışıyoruz ama başaramıyoruz. Devletin bu konularda bize yardımcı olmasını gerekli kaygımız bizden sonra ne olacak kim bakacak” diye yakınması üzerine Balbay şu karşılığı verdi:

“ Şu anda hükümet engelli yurttaşlarımıza bakan kişilere para yardımı yaparak görevini yerine getirdiğini sanıyor. Oysa gerçek bir sosyal devletin yapması gereken engelli yurttaşlarımızın hayata katılmasını sağlamak, onları olabildiğince birer yurttaş olarak görmek. Şu anda yapılan sadece ailesine bir miktar para yardımı yapıp ne yazık ki bu sorunu da kullanmak”

İşe giren yurttaşlarda Balbay’a şu yakınmalarını dile getirdiler:

“Öylesine işe giriş koşulları var ki almamız gereken belgeler 300-400 TL’yi geçiyor. Bunun daha pratik bir yolu olması gerekir. Türkiye’de işsizliğin bir nedeni de çalışma koşullarının bozuk olması nedeniyle herkesin daha iyi aramaya girişmesi”

Balbay bunun üzerine yurttaşlara şunu söyledi:

“ Arkadaşlar üreten devlet tüm sorunları çözecek. Bunun ana çözüm yolu üretimden geçiyor. Atatürk’ün dediği gibi üretmeden tüketen toplumlar kişiliklerini, haysiyetlerini, geleceklerini yitirirler. Biz üreten ekonomiyi öne alarak emek yoğun alanlara da öncelik vererek işsizlik sorununun büyük ölçüde çözümünü sağlayacağız” dedi. Balbay son duraklara gittiğinde mahalle muhtarlarına uğrayarak çevre sakinlerinden sorunlarını dinledi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber CHP'li Sertel: Zulüm pazar günü son bulacak
Sonraki Haber Gazeteciler ''Cumhuriyet'' için pedal bastı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?