ANA SAYFA > İZMİR > Gazeteciler ''Cumhuriyet'' için pedal bastı

Gazeteciler ''Cumhuriyet'' için pedal bastı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Gazeteciler ''Cumhuriyet'' için pedal bastı

İzmir Gazeteciler Cemiyeti, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde “Gazeteciler Cumhuriyet'e Pedal Çeviriyor” etkinliği düzenledi.

Tarihi Havagazı Fabrikası’ndan start alan gazeteciler ve katılımcılar, “Cumhuriyet” için Konak Cumhuriyet Meydanı’na kadar pedal bastı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Konak Belediyesi katkılarıyla düzenlenen etkinliğe Perşembe Akşamı Bisikletçileri de destek verdi. Gazetecilerin ve ailelerin kendi bisikletleriyle veya Bisim tarafından temin edilen bisikletlerle katıldığı etkinliğe, İGC Başkanı Misket Dikmen ve yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, CHP İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Atila Sertel, Türkiye Gazeteciler Sendikası İzmir Şube Başkanı Halil Hüner, gazeteciler ve Perşembe Akşamı Bisikletçileri katıldı.

Tarihi Havagazı Fabrikası’ndan bisikletleriyle start alan gazeteciler, belediye başkanları, milletvekilleri ve konuklar, yol boyunca renkli görüntülere sahne oldu.

“COŞKULU VE KAYGILIYIZ”

Talatpaşa Bulvarı üzerinden ilerleyen bisikletli kafilenin son durağı Cumhuriyet Meydanı oldu. Burada bir açıklama yapan İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen, İzmir’in aydınlık duruşuna yakışan bir etkinlik yapmak ve son dönemde yaşananlara dikkat çekmek için bu organizasyonu yaptıklarını belirterek, “Bugün Cumhuriyetimiz’in 92. yılı. Coşkuluyuz ancak son dönemde yaşananlar nedeniyle de kaygılıyız. Keşke gazeteciler hep böyle keyifli etkinliklerde bir araya gelse, bu tür etkinlikleri haber yapsa. Bugün gelinen noktada gazeteciler baskı altında, zulüm altında. Darp ediliyor, sözlü ve fiili saldırılara maruz kalıyor. İnsan Hakları ve Mülkiyet haklarına yönelik hukuksuz ihlallerle karşı karşıyayız. Hukukun üstünlüğünün yeniden egemen olduğu, basın özgürlüğünün hiçbir şekilde engellenmediği bir ülkede Cumhuriyet coşkusunu tam olarak yaşama arzusundayız” diye konuştu.

“İZMİR’E YAKIŞTI”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da, Kurtuluş Savaşı’nın başladığı ve sonlandığı Türkiye’nin en aydınlık kentlerinden biri olan İzmir’de Cumhuriyet Bayramı’nın böyle bir etkinlik ve coşkuyla kutlamanın İzmir’e çok yakıştığını söyledi. Kocaoğlu, katılımcıların ve İzmirli hemşehrilerinin Cumhuriyet Bayramı’nı kutladığını da sözlerine ekledi.

Daha sonra söz alan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ve CHP İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Atila Sertel de Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayan mesajlar iletti. 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Mustafa Baybay'dan minibüste mini miting
Sonraki Haber Pınar Karşıyaka'dan Bostanlıspor'a teşekkür...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?