ANA SAYFA > İZMİR > Musa Çam: ''Şimdi her gün bir ekmek, bir Cumhuriyet alma zamanı''

Musa Çam: ''Şimdi her gün bir ekmek, bir Cumhuriyet alma zamanı''

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Musa Çam: ''Şimdi her gün bir ekmek, bir Cumhuriyet alma zamanı''

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, Cumhuriyet Gazetesine yapılan operasyonu ve tüm basına yapılan baskıları kınayan bir açıklama yayınladı.

Çam, “Şimdi her gün bir ekmek bir Cumhuriyet alma zamanıdır. Özgür basın susturulamaz!” dedi.

İktidar tarafından basına yapılan operasyon ve yayın organı kapatmaların laik cumhuriyeti engellemeye yönelik birer eylem olduğunu ifade eden Çam, baskıların rejime karşı yapıldığını savundu. Ülke olarak çok tehlikeli bir sürecin yaşandığını belirten Çam, “Ülkemizde laik cumhuriyet kurulduğu günden bu güne İslam kisvesi adı altında feodal çevrelerin çok ciddi engellemesi ile karşılaşmış, cumhuriyeti korumak ve geliştirmek iradesiyle çıkartılmış yasa ve diğer hukuki düzenlemelere önlemlere rağmen cumhuriyet düşmanı gerici ve yobazların tepkileri bazen sinsice bazen açık biçimde süre gelmiştir. Bugün ülke olarak çok tehlikeli bir süreci yaşamaktayız. Bir cümle ile hızla uçuruma doğru yol almaktayız demek yanlış ve abartılı olmaz. Ne yapılmalı? Aklıselim hemen herkesin buluşma noktası her görüş ve partilerden; farklı din, mezhep ve etnik kökenden insanlarımızı cumhuriyetimizin şemsiyesi altında toplamalı, her zamandan daha çok birliğimizi savunmalıyız” dedi.

GERÇEK NİYET VE AMAÇLARINI HALKTAN GİZLEDİLER

 Baskı ve terör politikalarının gün geçtikçe iktidar sarhoşluğu yaşayanlarca artırıldığını ifade eden CHP’li Çam, “Erdoğan ve AKP’si ne yapıyor?” diye sordu. İktidardakilerin cumhuriyeti yok etmeye yönelik planlar kurduklarını açıklayan Çam şunları söyledi: “Ülkemizin değil, halkımızın değil sadece ve sadece kendi ikballerini düşünerek kendinden olmayanı ellerinde bulundurdukları devletin olanaklarını da kullanarak ezmeye, baskı ve terör politikalarıyla kendilerini uyaranları dahil susturmaya çalışmaktadır. Cumhuriyetimiz iktidarı elinde tutan Erdoğan ve AKP’si tarafından yok edilmek, ortadan kaldırılmak istenmektedir. İrtica iktidardır, irtica cumhuriyete düşmandır. Önce tam bir takiyeci anlayışla cumhuriyete sahip çıkacaklarına; onun değerlerini savunacaklarına ona bağlı kalacaklarına söz verdiler. Değiştik dediler, yemin ettiler. Gerçek niyet ve amaçlarını halktan gizlediler. İktidarda güçlendikçe ve fırsat buldukça cumhuriyeti yok etmek üzere harekete geçiyorlar.”

ELLERİNDEKİ İKTİDAR ARACILIĞIYLA SUÇ İŞLİYORLAR!

Sözlerini “Tehdidin de terörün de en büyüğü ve en tehlikeli olanı budur” diyerek sürdüren Çam, açıklamasını şöyle tamamladı: “Bunların iktidar ortağı, FETÖ olarak adlandırdıkları şeriatçı bir örgütlenmenin bu ülkeye ne kadar zarar verdiğini hep beraber yaşadık gördük. Bugünkü siyasi iktidar FETÖ gibi tehlikelidir ve siyasi darbe yapmaya devam etmektedir. Ellerindeki iktidar aracılığıyla suç işliyorlar. 15 Temmuz darbe girişimi kısa zamanda bastırılmıştı. Ancak Erdoğan iktidarı darbe girişimini kendisi için bir fırsata dönüştürerek cumhuriyeti yıkmaya yerine şeriatçı bir diktatörlüğü inşaya çalışmaktadır. Keyfi gözaltılar, tutuklamalar, FETÖ ile uzaktan yakından bir ilgisi olmayan öğretmenler görevden alınıyor, üniversitelerden rektör seçimleri kaldırılıyor, Türkiye’nin en saygın okulları imam hatipleştiriliyor; akademisyenler, aydınlar, hukukçular, bilim adamları, yazarlar, sanatçılar sindirilmeye, susturulmaya çalışılıyor. Toplantı ve gösteri yapmak yasak; basın açıklaması bile yasak. Gazeteler, dergiler, televizyonlar, radyolar bir bir kapatıldı, kapatılıyor. Çünkü biliyor ki halk olayları görürse, duyarsa, öğrenirse cumhuriyeti yıkmak şeriatçı karanlığa geri dönüş mümkün olmaz. Şimdi her gün bir ekmek, bir cumhuriyet alma zamanıdır, özgür basın susturulamaz!”

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Çanaklı, ''Mustafa Kemal, cephede dahi kitap okurdu''
Sonraki Haber İzmir'in ciğerlerini yakan yangının izleri siliniyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?