ANA SAYFA > İZMİR > İzmir'in ciğerlerini yakan yangının izleri siliniyor

İzmir'in ciğerlerini yakan yangının izleri siliniyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İzmir'in ciğerlerini yakan yangının izleri siliniyor

Geçtiğimiz Ağustos ayında Buca Yıldız Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alanda ihmal ve dikkatsizlikten çıkan yangın tüm İzmir'i dumana ve üzüntüye boğmuş toplam 274 hektar orman alanı kül olmuştu.

Yangının söndürülmesinin ardından başlanan enkaz temizleme çalışmaları tüm hızıyla devam ederken bir yandan da enkazdan temizlenen bölümlerde dozerler toprağı sürerek fidan dikimine hazır hale getiriyor.

Yangında yanan yaklaşık 400 bin adet ağacın enkazı sahada 4'er kişiden oluşan 26 ayrı ekip tarafından aralıksız şekilde çalışarak temizlendiğini belirten İzmir Orman Bölge Müdürü Şahin Aybal . Ekim ayı sonu itibariye 274 hektar alanın 74 hektarında enkaz temizleme işleri tamamlandığını aralık ayı sonuna kadar sahanın tamamen fidan dikimine hazır hale geleceğini söyledi.

İzmir Orman Bölge Müdürü Şahin Aybal 2017 Yılı  ocak şubat aylarında yaklaşık 500 bin adet fidanı  sahada toprakla buluşturacaklarını bu çalışmalar sırasında doğa ve orman sevdalısı İzmirlileri  yanlarında görmekten mutluluk duyacaklarını söyledi.

2016 Yılı yangın sezonun da değerlendirmesini yapan İzmir Orman Bölge Müdürü Şahin Aybal İzmir İlinde 235 adet orman yangını çıktığını bu yangınlarda 875 hektar orman alanının zarar gördüğünü ancak tıpkı Yıldız Mahallesi'nde olduğu gibi yanan tüm orman alanlarının yılı içersinde eskisinden daha çok fidan ve tohumla yeniden ağaçlandırılacağını sözlerine ekledi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Musa Çam: ''Şimdi her gün bir ekmek, bir Cumhuriyet alma zamanı''
Sonraki Haber Haber Bulunamadı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?