ANA SAYFA > İZMİR > Murat Bakan: ''Barışın sesini çocuklar yükseltecek''

Murat Bakan: ''Barışın sesini çocuklar yükseltecek''

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Murat Bakan: ''Barışın sesini çocuklar yükseltecek''

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ile Çocuk Senfoni Orkestrası’nı ziyaret etti. Orkestranın provalarını izleyerek çocuklarla vakit geçiren Bakan, “Barış içinde yaşayacağımız bir Türkiye mümkün. ‘Barış için müzik’ diyoruz” dedi.

Kısıtlı olanakları olan çocukları müzikle tanıştırmak amacıyla Bornova Belediyesi, Cevdet İnci Eğitim Vakfı ve Barış İçin Müzik Vakfı ortaklığında 'Bir Nota Bir Hayat' projesi İzmir’de hayata geçirildi. Proje kapsamında Bornova Naldöken’de yaşayan 70 çocuktan ‘Çocuk Senfoni Orkestrası’ oluşturuldu.

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ile birlikte 23 Nisan’da verecekleri konserin hazırlıklarını yapan Çocuk Senfoni Orkestrası’nı ziyaret etti. Orkestranın provalarını izleyen Bakan, çocuklarla vakit geçirdi.

Proje hakkında bilgilendirme yapan Barış İçin Müzik Vakfı Koordinatörü Eren Topal “Projede Venezuella'da başlayan ve 40 yıldır dünyada uygulanan 'El Sistema' yöntemi uygulanıyor. Bu sistemde çocuklara yetenek ayrımı gözetmeden fiziksel özelliklerine göre enstrüman eğitimi veriliyor. Mümkün olduğu kadar fazla çocuğun sanatsal yaşama katılım hakkı önündeki engelleri kaldırarak barışın sesini müzik aracılığıyla duyurmaya çalışıyoruz” dedi.

BARIŞ İÇİN MÜZİK

Projenin önemini vurgulayan Bakan, “Barışın sesini yükseltmemiz gereken bir dönemin içinden geçiyoruz. Bu sesi çocukların yükseltmesi, barışı müzikle haykırmaları çok anlamlı. Bunu tüm Türkiye’ye yaymak gerekiyor. Sur’daki, Cizre’deki çocuk eline keman aldığında, bağlamanın tezenesine vurduğunda sevdasını, özlemini müzikle duyurduğunda barış içinde yaşayacağımız bir Türkiye olacak. Barış içinde yaşayacak bir Türkiye’yi çocuklarımız inşa edecek. Sanatla, bilimle, akılla, sevgiyle... Biz elinde kalaşnikof değil, keman olan çocuklar görmek istiyoruz. Farklı bir dünya mümkün” diye konuştu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Refleksoloji rehabilitasyonda hedefe ulaşmayı hızlandırıyor
Sonraki Haber İKÇÜ'ye bir şampiyonluk da yelkenden

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?