ANA SAYFA > SAĞLIK > Refleksoloji rehabilitasyonda hedefe ulaşmayı hızlandırıyor

Refleksoloji rehabilitasyonda hedefe ulaşmayı hızlandırıyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Refleksoloji rehabilitasyonda hedefe ulaşmayı hızlandırıyor

Tolga Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nden hizmet alan çocuk ve erişkinlerin velilerine Refleksoloji Eğitimi verildi. Fizyoterapi uzmanları refleksolojinin rehabilitasyona önemli katkılarının olduğunu belirterek, "Refleksoloji desteğiyle hedefimize daha çabuk ulaşıyoruz" dedi.

Bayraklı'daki Tolga Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nden hizmet alan çocuk ve erişkin hastaların aileleri için Refleksoloji Bilgilendirme Eğitimi düzenlendi. Hastalarına refleksoloji uygulamaya başlayan merkez, çalışmaları hakkında ailelere bilgi verdi. 
 
Merkezdeki uzman fizyoterapistler refleksolojinin nasıl yapıldığını uygulamalı olarak anlattılar. Merkezde görevli Fizyoterapistler ayak uçlarındaki sinirlere masaj ve bası uygulanarak yapılan refleksoloji tedavisinin, hastaların fizik ve rehabilitasyon sürecine önemli katkılar sağladığını söyledi. 
 
REHABİLİTASYON SÜRECİNE DAHA ETKİN KATILIYORLAR
Refleksoloji uygulanan hastaların rehabilitasyon sürecine daha etkin bir şekilde katıldıklarını belirten fizyoterapistler  "Refleksoloji uyguladığımız hastalar tedaviye daha açık oluyor. Uyguladığımız rehabilitasyon daha etkin bir şekilde alıyor. 3-5 ayda kat edeceğimiz mesafeyi refleksoloji desteğiyle bir  veya bir buçuk ayda alıyoruz. Çocukta algının açılmasıyla başlıyor ve terapinin daha rahat almasını ve ilerlemesini sağlıyor. Masaj yaptığımız belli sinir ucu bölgeleri var. Tüm vücut bir denge sistemine oturtuluyor. Çocuğun sistemin bozuklukları giderilmesi nedeniyle tedavi çok daha hızlı bir şekilde ilerliyor" diye konuştu. 
 
Kökeni uzak doğu’ya uzanan Refleksoloji, vücuttaki gerilimi almak ve nörolojik hastalıklarda destek tedavi sağlamak amacıyla, ayaklardaki belirli noktalara uygulanan bir masaj tekniği.
PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Kocaoğlu: ''Gün birlik ve beraberlik günüdür''
Sonraki Haber Murat Bakan: ''Barışın sesini çocuklar yükseltecek''

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?