ANA SAYFA > İZMİR > Moroğlu: Hani AKP işsizlik sorununu çözerdi?

Moroğlu: Hani AKP işsizlik sorununu çözerdi?

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Moroğlu: Hani AKP işsizlik sorununu çözerdi?

TÜİK’in açıklamasına gore işsizlik oranının son 4 yılın rekorunu kırarak yüzde 10.9’a fırladığını belirten CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, “AKP iktidarı bu halka hangi konuda söz verdiyse yüzüne gözüne bulaştırdı, beceremedi” dedi

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, AKP iktidarının başarısız ekonomi yönetimi ile ülkeyi borç batağına sapladığını belirterek, “TÜİK’in açıkladığı ve son dört yılın rekoru olarak yorumlanan yüzde 10.9’luk işsizlik oranı da bu iktidarın ekonomiyi ne kadar beceriksiz yönettiğinin açık bir kanıtıdır” dedi.

Enflasyon hesabını halkın yaşamsal ihtiyaçları yerine pinpon topunu, tenis raketini, bahçe hortumunu, balık yumurtasını baz alarak yapan ve gerçek enflasyonu halktan gizleyen TÜİK’in işsizliği halktan gizleyemediğini belirten Moroğlu şöyle konuştu:

“TÜİK’in açıklamasına gore işsizlik Aralık'ta yüzde 10,9 ile son 4 yılın zirvesinde gerçekleşti. İşsizlik Ocak 2011'de yüzde 11,1 olmuştu. TÜİK’e göre Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştakilerde işsiz sayısının 2014 yılı Aralık döneminde 3 milyon 145 bin kişi olduğu görülüyor. Açıklamada herhangi bir sosyal güvenlik kuruluşuna bağlı olmadan çalışanların oranının 2014 yılı Aralık döneminde yüzde 33,2 olarak gerçekleştiği belirtiliyor. Vatandaşlarımızın büyük bölümünün hiçbir güvence olmadan çalıştırılması da bu iktidarın bir başka ayıbıdır.”

EN ÖNEMLİ SORUN EKONOMİK KRİZ

Türkiye gündemindeki en önemli  konunun yaşanan ekonomik kriz olduğunu belirten Moroğlu şöyle dedi:

“AKP iktidarı sürekli sıcak para bularak ekonomiyi bir yere kadar kontrol altında tutmayı başardı. Ama artık ülkemizde ekonomik kriz yaşanıyor, doların geldiği durum ortada. AKP vatandaşın bir cebine 5 lira koyarken diğer cebinden 15 lira alıyor ve bunu halka hissettirmeden yapıyor, halkı kandırıyor. Türkiye’nin büyüdüğünü iddia edenler 233 milyar dolara ulaşan dış borçlardan hiç söz etmiyor, ülke uçuruma doğru gidiyor. Yalnızca gıda ürünleri baz alınarak, marketlerin indirim kampanyalarını hariç tutularak yapılan gerçekçi çarşı- pazar araştırmasına göre yıllık enflasyonun yüzde 20’ye yaklaştı. AKP’nin emekliyi, memuru açlığa mahkum ettiği, asgari ücretlinin henüz net 1000 lira ücret alamadığı bir ülkede, halkın günlük zorunlu yaşam gereksinimi olan gıda fiyatlarında artış da TÜİK’in yanıltıcı hesaplarına hiç uymuyor. İşçi, köylü, emekli, memur perişan. İşçi, memur aldığı maaşla, köylü sattığı üründen eline kalan birkaç kuruş gelirle gıda ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanıyor. Fiyatlar iyice düşsün diye pazara günün geç saatinde giden vatandaş, evine bir kilo patates bir kilo soğanla dönüyor. Son 10 yıl halkın büyük kesiminin yaşamını zorlukla sürdürebildiği, karnını zor doyurabildiği bir dönem olarak tarihe geçecek. CHP iktidarında biz öncelikle dar gelirli halkımızın alım gücünü artırarak insanca yaşamalarını sağlayacak bütün önlemleri alacağız. Haziran ayında bu iktidarı sandık başında, tarihin derinliklerine gönderdiğimiz vakit, hem işçimiz, hem memurumuz, hem emeklimiz için aydınlık, ferah günler başlayacak.”

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Ali Engin'den birlik çağrısı
Sonraki Haber Kamil Okyay Sındır: AKP, vatandaşı algı operasyonları ile aldatıyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?