ANA SAYFA > İZMİR > Kamil Okyay Sındır: AKP, vatandaşı algı operasyonları ile aldatıyor

Kamil Okyay Sındır: AKP, vatandaşı algı operasyonları ile aldatıyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Kamil Okyay Sındır: AKP, vatandaşı algı operasyonları ile aldatıyor

29 Mart’ta tüm üyelerle yapılacak olan ön seçim çalışmalarına ara vermeden devam eden Sındır, programı çerçevesinde Çiğli ve Bornova’da CHP’li üyelerle bir araya geldi.

Sındır, “Cumhuriyetimizin demokrasi, insan hakları, laiklik ve sosyal hukuk devleti yapısına dair değerlerin ötesinde hiçbir şeyin önemi yoktur. Kuvvetler ayrılığının tesis edildiği gerçek bir demokrasi ve hukuka dayalı bir düzen içerisinde eşit – özgür yurttaşların huzur ve güven içinde bir arada kardeşçe yaşadığı bir Türkiye’yi hep birlikte kuracağız. Kimsenin ötekileştirilmediği, toplumun kamplaştırılmadığı şeffaf ve çoğulculuğu temel alan bir demokratik düzen için hep birlikte mücadele edeceğiz. Ve sonunda keyfiliğe ve despotizme dönüşen AKP düzenine son vereceğiz” dedi.

Programına Evka-2 Cemevi ziyareti ile başlayan Sındır, Çiğli CHP ilçe örgütünün milletvekili aday tanıtım toplantısında Çiğlili üyeleri selamladı. Ardından Çıldırlılar Derneği’nde partililere seslenen Sındır, programına Çiğli ADD ve Şirintepe kahvehane Toplantılarıyla devam etti.

REJİM SORUNU YARATILMAYA ÇALIŞILIYOR

AKP iktidarına sert sözlerle yüklenen Sındır, AKP iktidarının vatandaşları algı operasyonları ile aldattığını söyledi. Sındır, “Türkiye’de rejim sorunu yokken AKP iktidarı ile ortada bir rejim sorunu var algısı yaratılmaya çalışılıyor. AKP’nin yapmak istediği şey basit; Parlamenter demokratik düzen yıkılıp yerine diktatöryal rejim getirilmeye çalışılıyor. Başkanlık sistemi ile ülkemizi demokrasi ve insan haklarından uzaklaştırmaya, yurttaşlarımızın devlete, kula ve sermayeye kulluk ettiği bir düzene dönüştürmeye çalışıyorlar. 7 Haziran’da AKP’nin bu oyununa dur demeliyiz” dedi.

“EKONOMİMİZ KRİZİN EŞİĞİNDE”

Türkiye ekonomisinin de aynı algı yönetimiyle sanki “iyi gidiyormuş gibi” gösterilmeye çalışıldığını vurgulayan Sındır; “Son 12 yılda; 20 kat büyüyen Kredi Kartı Borçlarına, 120 kat büyüyen Tüketici Kredisi Borçlarına, 63 milyar Dolardan 400 milyar Dolara ulaşan Cari Açığa, 4 kat büyüyerek 400 milyar Dolara ulaşan Dış Borçlara ve 20 milyonun üzerine çıkan icra dosyası sayısına neden olan AKP iktidarının teslimiyetçi ekonomi politikalarına artık dur demenin zamanı geldi.” dedi.

“7 HAZİRAN SEÇİMLERİ DÖNÜM NOKTASI OLACAK”

7 Haziran seçimlerinde Türkiye’nin geleceğinin oylanacağını söyleyen Sındır, “Cumhuriyetimiz, demokrasimiz, laikliğimiz, kardeşçe yaşam birliğimiz ve tabii ki özgürlüğümüz elimizden gittikten sonra yaşama dair başka hiç bir şeyin bir değeri kalmayacaktır. 7 Haziran seçimi, 13 yıllık esareti yıkıp atacağımız seçim olacak” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Moroğlu: Hani AKP işsizlik sorununu çözerdi?
Sonraki Haber CHP’li Mehmet Birlik’in projelerine DİSK Genel Başkanından tam destek

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?