ANA SAYFA > İZMİR > CHP’li Mehmet Birlik’in projelerine DİSK Genel Başkanından tam destek

CHP’li Mehmet Birlik’in projelerine DİSK Genel Başkanından tam destek

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
CHP’li Mehmet Birlik’in projelerine DİSK Genel Başkanından tam destek

CHP İzmir 2. Bölge Milletvekili A. Adayı Mehmet Birlik’in tarım işçisinin sendikalaşması ile üretim ve tüketim kooperatifleri projelerine DİSK Genel Başkanı Kani Beko’dan tam destek geldi.

DİSK Ege Bölge Temsilciliği’ni ziyaret eden, CHP İzmir 2. Bölge A. Adayı Mehmet Birlik, öncelikli projeleri arasında bulunan tarım işçilerinin sendikalaşması ile üretim ve tüketim kooperatifleri projelerini DİSK Genel Başkanı Kani Beko ve DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ile paylaştı.

“Türk tarımı için bu projeler gerçekleştirilmeli”

Kendisinin bir çiftçi olduğunu ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin tabanından geldiğini söyleyen Mehmet Birlik, “17 sene köyümde kooperatif başkanlığı yatım. Sonra İl Genel Meclisi üyesi oldum. 2 dönem ilçe başkanlığı, 1 dönem il yönetim kurulu üyeliği yaptım. Çiftçinin sorunlarını, tarım işçisinin sorunlarını çok iyi biliyorum. En önemli projelerimden biri köylerde üretim kooperatifleri, şehirlerde tüketim kooperatifleri kurulması. Bunlardan sonrada örgütsüz olan tarım işçilerini sendikalaştırmak. Türkiye’de tarımı kurtarmak için bunların mutlaka yapılması gerekiyor. Bundan sonra işçiler ve çiftçiler birlikte el ele haklarını arayacaklar. Bunu her yerde dile getiriyorum ” diye konuştu.

“kesinlikle kooperatifler ve sendikalar kurulmalı”

Çiftçilerin sendikasının ve kooperatiflerin çok önemli olduğunu söyleyen DİSK Genel Başkanı Kani Beko, “bugün söyledikleriniz, bana göre çok güzel şeyler. Çiftçinin sendikası çok önemli, kooperatifler çok önemli. Türkiye’ye baktığımızda tarıma dayalı bir ülke. Bizim havaya, suya olduğu kadar köylülere ihtiyacımız var ve köylüler üretmeli. Köylülerin sorunların çözebilmek için kesinlikle kooperatifler ve sendikalar kurmaları gerekir. Böylece daha fazla toplumsal muhalefetin yanında yer alırlar. Seslerini örgütlü biçimde duyurabilirlerse bu topraklardaki köylülerin sorunları çözülür diye düşünüyorum” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Kamil Okyay Sındır: AKP, vatandaşı algı operasyonları ile aldatıyor
Sonraki Haber Kocaoğlu: İzmir ana sıçramayı hizmet, turizm ve kültür sanat alanında yapacak

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?