ANA SAYFA > İZMİR > MHP'li Tanrıkulu: Mücahitler müteahhit oldu

MHP'li Tanrıkulu: Mücahitler müteahhit oldu

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
MHP'li Tanrıkulu: Mücahitler müteahhit oldu

1 Kasım seçim çalışmalarına aralıksız devam eden Milliyetçi Hareket Partisi İzmir 2. Bölge Milletvekili adayı Ahmet Kenan Tanrıkulu, İzmirli vatandaşlarla buluşup dertlerini dinledi. Vatandaşların düzensiz kentleşme sorunundan bahsetmesi üzerine açıklama yapan Tanrıkulu, “Son 13 yıla baktığımızda yandaşlarına rant uğruna ülkenin topraklarını parsel parsel veren ve kentleşmeyi AVM yapmakla geçiren bir zihniyet görüyoruz. Ama artık yolun sonuna gelinmiştir” dedi.

Daha huzurlu ve daha refah yaşamanın temelinde insan ve düzenli kentleşmenin var olduğunun altını çizen Tanrıkulu, “Kentlerimizde yaygınlaşan dikey yapılanmalara son verilecektir. İnsanımızın konforunu önceleyen, kent estetiğini dikkate alan, tarihi ve kültürel dokuyu yansıtan bir yapılaşma ile mimari tercih edilecektir. Kentlerin tarihi ve kültürel kimliğini yansıtan yapılar ve eski yerleşimler korunarak gelecek nesillere geçmişten izler bırakılması temin edilecektir” diyerek MHP iktidarının kentleşme sorununu en kısa sürede bitireceğini dile getirdi.

İmar rantının peşkeş çekilmesine son verilecek

Bugüne kadar vatan topraklarını kendi mallarıymış gibi rantçılara peşkeş çekenlerin artık yolun sonuna geldiğini ifade eden Tanrıkulu, “İmar yetkisinin, şehir rantları oluşturmaya ve kamu kaynaklarını peşkeş çekmeye fırsat verecek şekilde kullanılması önlenecektir. Kentsel gelişmenin sonucu olarak ortaya çıkan imar rantlarının belirli ellerde toplanması önlenecek ve vergilendirilmesi sağlanacaktır. İmar planlarının değiştirilme süreci zorlaştırılacak, alenileştirilecek ve rant esaslı siyasî kararlar olmaktan çıkartılacaktır. Sanayileşme ve göç nedeniyle kentlerdeki yığılmanın ve çarpık yapılaşmanın önlenmesi için kentleşme hızı ile arsa arzı ilişkisi kurulacaktır. Vatandaşın mağduriyetine sebep olan imar planlama ve değişikliklerindeki keyfi uygulamalara son verilecektir” şeklinde açıklama yaparak kentlerde kültürel yozlaşmanın önlenmesi için, millî kültürün temel belirleyiciliği çerçevesinde kent ve kentlilik kültürü oluşturulmasına önem verileceğini söyledi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka en yeni güzellik salonuna kavuştu
Sonraki Haber AK Partili Turhan: Sanayide elektrik maliyetini azaltacağız

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?