ANA SAYFA > İZMİR > AK Partili Turhan: Sanayide elektrik maliyetini azaltacağız

AK Partili Turhan: Sanayide elektrik maliyetini azaltacağız

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
AK Partili Turhan: Sanayide elektrik maliyetini azaltacağız

AK Parti İzmir 2. Bölge Milletvekili adayı İbrahim Turhan, Türkiye'nin tek gemi geri dönüşüm bölgesi olma özelliğine sahip olan Gemi Geri Dönüşüm Tesislerini ziyaret etti.

Tesislere yaptığı ziyaret kapsamında ilk olarak Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği’ni (GEMİSANDER) ziyaret eden AK Partili Turhan’ı GEMİSANDER Başkanı Adem Şimşek, Dernek Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte kapıda çiçeklerle karşıladı.İzmir'in Aliağa ilçesinde 22 firmanın faaliyet gösterdiği tesislerde dernek yöneticileri ile kısa bir görüşme yapan İbrahim Turhan, daha sonra dernek binasında düzenlenen kahvaltı etkinliğinde gemi geri dönüşüm sektörünün mensuplarıyla bir araya geldi. Kahvaltı buluşmasında firma sahibi ve sektör yöneticilerinin yanı sıra Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka ile birlikte Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Salih Yiğitalp’de hazır bulundu.

Sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen kahvaltıda katılımcılara hitap eden İbrahim Turhan, AK Parti’nin sanayi alanında bugüne kadar geliştirdiği ve yeni dönemde de geliştirmeyi hedeflediği projeleri anlattı. Sanayicilerin sorunlarını ve taleplerini dinleyen Turhan, ülke ekonomisine, istihdama ve kalkınmaya katkı koyan sanayicilerin her zaman yanında olacağının mesajını verdi. Sanayide üretim maliyetlerinin büyük bölümünü genelde enerji giderlerinin oluşturduğuna dikkat çeken AK Partili Turhan, “Seçim programımıza yazmadık ama söylemekten çekinmiyorum. Yeni dönemde sanayide maliyeti azaltmak adına elektrik ücretlendirmelerinde yeni bir düzenleme yapmayı hedefliyoruz. Hali hazırda bu konuda ki çalışmalarımız devam ediyor. Şimdilik kesin olmamakla birlikte elektrik faturalarındaki TRT payını formüle etmek suretiyle sanayicilerimize bu yönde bir destek vermeyi planlıyoruz” dedi 

BAŞKAN ŞİMŞEK: GEMİ GERİ DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜNDE LİDERİZ

AK Parti İzmir Milletvekili adayı İbrahim Turhan’ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade eden GEMİSANDER Yönetim Kurulu Başkanı Adem Şimşek de, 7 Haziran seçimlerinden sonra ülkenin hükümetsiz kalmasından dolayı her sektör gibi gemi geri dönüşüm sektörünün de bazı olumsuzluklar ile karşılaştığını söyledi.

Özellikle kurda yaşanan değişimlerden etkilendiklerini anlatan Başkan Şimşek, “Sektör olarak geçmişte de bu tür sıkıntılar ile karşılaştık. Ama üstesinden gelmeyi başardık. Bugün yaşanan olumsuzlukları da en kısa zamanda atlatacağımıza inanıyoruz. Aliağa’daki tesislerimizde 22 firma bulunuyor. Yılda yaklaşık 700 milyon doları Türk ekonomisine kazandırıyoruz. Biz dünyada en iyi gemi geri dönüşüm sektörüyüz. Hindistan, Bangladeş ve Çin’in arasında en iyisi biziz. Gemi geri dönüşüm sektöründe ve teknoloji, yatırım, yeşil sektör olma hususunda dünyada lider konumdayız. Geçtiğimiz günlerde Bangladeş ve Vietnam gemi söküm heyetleri tesislerimize ziyaretlerde bulunarak bizim çalışma yöntemlerimiz model almak istediklerini belirttiler. Bizim burada bu işi ne kadar başarılı bir şekilde icra ettiğimizi görmek istediler. Bizde kendilerine gereken misafirperverliği gösterdik, kendilerine yardımcı olabilecek bilgileri de aktararak ülkelerine uğurladık. Bu ziyaretlerde hem ulusal hem de Avrupa basınında çok iyi bir şekilde yer aldı. Asya ülkelerinin gemi söküm işinde bizi rol model almak istemesi, bizi yeşil sektör olarak görmeleri hem bizim hem de Türkiye adına onur verici bir durumdur” diye konuştu.

Kahvaltı programının ardından bölgede bulunan tesisleri gezerek işçilerle sohbet eden İbrahim Turhan, gemi geri dönüşüm operasyonlarını da yerinde izledi ve yürütülen faaliyetler hakkında Başkan Adem Şimşek’ten bilgi aldı.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber MHP'li Tanrıkulu: Mücahitler müteahhit oldu
Sonraki Haber Murat Koç:''İzmir’in de İzmirlinin de derdi benim derdim olacak''

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?