ANA SAYFA > İZMİR > MHP'li Tanrıkulu: "Çözüm sürecine son vereceğiz"

MHP'li Tanrıkulu: "Çözüm sürecine son vereceğiz"

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
MHP'li Tanrıkulu:

1 Kasım seçimleri kapsamında çalışmalarına aralıksız devam eden Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir 2. Bölge milletvekili adayı Ahmet Kenan Tanrıkulu, vatandaş ve esnafla buluştu.

Vatandaşların terör olayları hakkında artık devletin bir adım atması gerektiğini ve PKK’ya yüz verilmemesi gerektiğini söylemesi üzerine açıklama yapan Tanrıkulu, “Oslo’da şehitlerimizin katilleri ve İmralı’daki bebek katili ile yıllardır görüşenler bugün çözüm sürecini dolaba kaldırdık diyor. Buradan soruyoruz dolaba kaldırarak bozulmasını mı önleyeceksiniz? ? 1 Kasım sonrası tekrardan hain terör örgütü ile görüşmeyi mi düşünüyorsunuz?  Binlerce şehidimizin kanını yerde bırakıp, masada topraklarımızı konuştuğunuz yetmedi mi? Çözüm süreci dediler, silahlar susacak, analar ağlamayacak dediler. Şimdi bakıyoruz; her evde yürek dağlayan bir acı, her evde bir yıkım var. Çözüm süreci dedikleri çözülme süreci, yıllardır kirli bir politika olarak bunu yürütenlerin ayağına dolanmıştır” dedi.

Müzakere sürecinin; ne dağdan inmelerini, ne de silah bırakmalarını sağladığının altını çizen Tanrıkulu, “Sadece taviz ve teslimiyet döngüsünde ilerleyen bir iktidar icraatı ile birliğimiz zedelenmiş, Türkiye’nin terör konusunda eli  zayıflatılmıştır. Habur sınır kapısındaki seyyar mahkemelerde serbest bıraktığınız terör örgütü üyeleri, bugün şehirlerde askerlerimize, polislerimize silah doğrultmakta, can almaktadır. Terörle mücadeleden vazgeçildiği ‘çözüm’ adı altındaki ihanet sürecinde; terör unsurları silah, mühimmat ve patlayıcı yığınağı yapmak, alan hâkimiyeti tesis etmek, dağ ve şehir kadrolarını güçlendirmek, bölge halkı üzerinde baskı kurmak suretiyle bugüne kadar hiç olmadığı ölçüde tahkimat yapmışlardır. Terör örgütünün bu kazanımları, Cumhurbaşkanı ve iktidar yetkilileri tarafından acı bir şekilde itiraf edilmiştir. Basın karşısına çıkıp sürekli ‘kandırıldık’ diyerek kendilerini kurtaramazlar. Bu bir klasik haline geldi. Ne zaman başarısız olsalar kandırılıyorlar. Siz kandırılmadınız, bu aziz milleti kandırdınız” diyerek MHP iktidarında dökülen her kanın hesabının sorularak, terörün tıpkı 2002’de olduğu gibi kazınacağını dile getirdi.

“Vatandaşla terörist birbirinden ayrılacak”

Terörle mücadelenin ‘top yekün mücadele’ olarak ele alınacağını söyleyen Tanrıkulu, “Terörle ve teröristlerle etkin bir şekilde mücadelede edilirken, vatandaşların can ve mal güvenliği öncelikle temin edilecek ve zarar görmelerine fırsat verilmeyecektir. Terörle mücadele sırasında haksızla haklı, suçsuzla suçlu ayırt edilecek ve mücadele hukuk devletinin yöntemleriyle kararlı bir şekilde sürdürülecektir. Terörün bitirilmesi için devletin güvenlik güçleriyle meşru zeminlerde ve tüm ülke sathında etkili bir mücadele verilecektir. Terörle mücadelede teknolojik imkânlardan en ileri düzeyde yararlanılacak ve istihbarat ağının güçlendirilmesi sağlanacaktır. Terörle mücadele, güvenlik birimlerinin yürüttüğü mücadelenin yanı sıra, istismar edilen ve bu nedenle terörü besleyen unsurların ortadan kaldırılmasına dönük olarak ekonomik, sosyal, psikolojik, idari, demografik ve kültürel etkenlerin ortadan kaldırılması temelinde yürütülecektir” şeklinde açıklama yaparak geniş kapsamlı bir ekonomik ve sosyal kalkınma programı, gerekli mali destek ve kaynaklarla uygulamanın yürürlüğe gireceğini ifade etti.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Atina yeşil kırmızı!..
Sonraki Haber Pınar Karşıyaka Panathinaikos deplasmanında

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?