ANA SAYFA > GÜNDEM > MHP Karşıyaka İlçe Teşkilatı'ndan Balkan Türklüğü konferansı

MHP Karşıyaka İlçe Teşkilatı'ndan Balkan Türklüğü konferansı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
MHP Karşıyaka İlçe Teşkilatı'ndan Balkan Türklüğü konferansı

MHP Karşıyaka İlçe Teşkilatı’nın kültürel etkinleri çerçevesinde düzenlenen Balkanlarda Türklerin Tarihsel Gelişimi adlı konferans, büyük ilgi gördü.

Konferansın açılışında konuşan İlçe Başkanı Akif Yılmaz, konferansa salon vermeyen CHP’li Karşıyaka Belediye Başkanı Akpınar’ı sert bir dille eleştirdi. Başkan Yılmaz, “Başkan Akpınar, Karşıyakalı olsaydı burada olurdu.  Makedonya Federasyonu ile ortaklaşa düzenlediğimiz bu konferansa salon vermemek suretiyle burada bulunan Karşıyakalıları ve Evlad-ı Fatihan insanlarımızı cezalandırmıştır” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Karşıyaka İlçe Teşkilatı, düzenlediği partiler üstü kültürel etkinliklerle Karşıyakalıların büyük beğenisini kazanıyor. Geçtiğimiz aylarda düzenlediği Hoca Ahmet Yesevi’yi Anmak ve Türk Kültüründe Alevilik ve Hacı Bektaş-ı Veli konferansları ile Türk kültürünü genç kuşaklarla buluşturmak yolunda önemli adımlar atan MHP Karşıyaka İlçe Teşkilatı, son alarak da Balkanlarda Türklerin Tarihsel Gelişimi (Balkan Türklüğü) konferansı ile kültür etkinlikleri zincirine bir yeni halka daha ekledi. Makedonya Vizyon Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr.Hasan Oktay'ın konuşmacı olarak katıldığı Balkanlarda Türklerin Tarihsel Gelişimi (Balkan Türklüğü) konferansına, özellikle Balkan Göçmeni kökenliler olmak üzere Karşıyakalılar büyük ilgi gösterdi.

Halk Oyunları Gösterisi Büyüledi

Büyük bir buluşmanın, coşkunun yaşandığı Makedonya Federasyonu ile ortaklaşa düzenlenen konferans; Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Yöresel kıyafetler içerisindeki Buca Rumeli Göçmenleri Eğitim Araştırma Derneği Halk Oyunları ekibinin gösterileriyle devam eden programa MHP İl Başkan Yardımcısı Veysel Şahin, İl Sekreteri Ali Peynirci, Makedonya Federasyonu Başkanı İlhami Yıldız, İl Yöneticileri, İlçe Yöneticileri, Sivil Toplum Kuruluşlarının başkan ve temsilcileriyle, partililer ve Karşıyakalılar katıldı.

Karşıyakalı Olsaydı Burada Olurdu

Konferansın açılışında konuşan MHP Karşıyaka İlçe Başkanı Akif Yılmaz, CHP’li Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar'a ağır eleştirilerle yüklendi. Yılmaz, “Belediye Başkanı Akpınar Karşıyakalı olsaydı, böyle bir coşkunun yaşandığı bu salonda olurdu. Makedonya Federasyonu ile ortaklaşa düzenlediğimiz bu konferansa salon vermemek suretiyle burada bulunan Karşıyakalıları ve Evlad-ı Fatihan insanlarımızı cezalandırmıştır. Karşıyakalılar kendisine hak ettiği cevabı seçimlerde verecektir. Karşıyakalılar, Balkan Türklüğü’nün anlatıldığı konferansa salon vermeyip, Büyük Türk Milliyetçisi ve düşünürü Ziya Gökalp'in adıyla anılan kültür salonunun HDP Karşıyaka İlçe kongresine verilmesini hiçbir zaman unutmayacaktır” dedi.

Evlad-ı Fatihanı ve Karşıyakalıları Cezalandırdı

Karşıyaka’nın sorunlarına gösterdikleri hassasiyet ve Belediye’nin kamu kaynaklarını partizanca harcamasına gösterdikleri tepkinin kamuoyunda karşılık görmesinin CHP'li belediye ve başkanını rahatsız ettiğini dile getiren Başkan Yılmaz, şöyle devam etti: “Sorularımıza ve eleştirilerimize kamu vicdanını rahatlatacak cevaplar vermek yerine, etkinliklerimizi baltalayacak yaptırımlar uygulamaya başladılar. İşte bunlardan biri de salon vermemek şeklinde karşımızda duruyor. Karşıyaka Belediyesi'nin bu amaçla kullanılabilecek birçok salonu bulunmasına rağmen, bu etkinliğimizi konferans için çok da müsait olmayan bu salonda yapmak zorunda kaldık. Kendilerini bir kez daha esefle kınıyoruz.”

MHP’ye teşekkür etti

Makedonya Federasyonu Başkanı İlhami Yıldız da yaptığı konuşmada, konferansçı Makedonya Vizyon Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Oktay'a ve katılımcılara teşekkür ederek, “MHP gibi ülkemizin büyük bir partisinin Balkan Türklerini gündeme taşımasını çok önemli buluyorum. Huzurlarınızda MHP’nin Karşıyaka ve İl Yöneticilerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Türkçe’yi Bilim ve Devlet Dili Yapmak İçin Çalışıyoruz

Makedonya Vizyon Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Oktay'da yaptığı konuşmada, Balkanların her bir kentinin, köyünün, Balkanlarda Türklerin yaşamı, kültürü, göçler ve Balkanlarda yaşanan acıların ayrı ayrı konferans konusu olacak kadar derin ve büyük olduğunu ifade ederek, Makedonya ve Balkanlardaki Türklerin dünü, bugünü ve tarihsel gelişimi ile ilgili bilgi verdi. Prof. Dr. Oktay, Balkanlardaki Türk nüfusunun ve eğitim seviyesinin artırılması için çalışmalar yaptıklarını dile getirerek, şunları söyledi: “Türkiye’den gelecek her iki öğrenci için bir Makedonyalı öğrenciyi burslu okutuyoruz. Vizyon Üniversitesi olarak, Türkçeyi Balkanlarda bilim dili, devlet dili haline getirmek için gayret gösteriyoruz. Üniversite olarak Türk’ün Balkanlarda bıraktığı hatırayı gelecek kuşaklara aktarmak için gayret gösteriyoruz. Burada Balkan kökenli derneklere ve STK’lara büyük görev düşüyor. Üniversitemizin tanıtımını yapmalarını istiyorum.”

Soru cevaplarla devam eden konferansın ardından, MHP İl Başkan Yardımcısı Veysel Şahin, Karşıyaka İlçe Başkanı Akif Yılmaz ve Makedonya Federasyonu Başkanı İlhami Yıldız tarafından, Prof. Dr. Hasan Oktay’a günün anısına plaket verildi. Program, Buca Rumeli Göçmenleri Eğitim Araştırma Derneği  Halk Oyunları ekibinin gösterileriyle sona erdi.

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Bardaki kavga ölümle sonuçlandı
Sonraki Haber Gazeteci Geçmen'e Karşıyaka'dan vefa...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?