ANA SAYFA > İZMİR > Memur-Sen, Hocalı katliamını unutmadı

Memur-Sen, Hocalı katliamını unutmadı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Memur-Sen, Hocalı katliamını unutmadı

Memur-Sen İzmir İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Ali Musa Bina, Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ Bölgesi'nde 24 yıl önce yaşanan Hocalı katliamının dünya tarihinin en ibret verici zulümlerinden ve insanlık utançlarından olarak hafızalarda yer aldığını söyledi.

Başkan Bina, Hocalı katliamının 24’ncü yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Mesajında, aradan geçen çeyrek yüzyıla rağmen katliamın acılarının tazeliğini koruduğunu belirten Bina, "26 Şubat 1992 tarihinde Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında 600'ü aşkın soydaşımız Ermeni çeteleri tarafından toplu şekilde öldürüldü, yüzlercesi yaralandı ve bin 275 kişi rehin tutularak her türlü zulme, işkenceye tabi tutuldu. Aradan neredeyse bir çeyrek yüzyıl geçmesine rağmen katliamın acıları tazeliğini korumakta, Karabağ hâlâ Ermenistan’ın işgali altında bulunmaktadır. Tarihsel anlamda güncel sayılacak bu katliama rağmen Ermenistan ve onlar üzerinden siyaset üretmeye çalışan derin lobiler, zeytinyağı gibi su yüzüne çıkmayı, hem suçlu hem güçlü olmayı bir şekilde başararak, Azerileri suçlayabilme pişkinliğini ve cüretini gösterebilmiştir. Zalimlerin, mazlum kitleleri acımasızca ölüme sürükledikleri kanlı, kirli çağın en mağdur tarafları, sayıları milyonları bulan kadınlar, yaşlılar, çocuklar olmuştur ve olmaya devam etmektedir. Dün Ahıska’da, Kırım’da, Hama’da, Halepçe’de, Srebrenitsa’da, Hocalı’da katliam yapanlar, bugün aynı acımasızlığı, vahşiliği Gazze’de, Bayırbucak’ta, genel anlamda Irak’ta, Suriye’de sergilemekte, gözlerini kırpmadan çocukları, kadınları, yaşlıları, masum insanları öldürmeyi sürdürmektedir. Yaşananlar dünya tarihinin en ibret verici zulmü ve insanlık utancı olarak hafızalarda yer edinirken, dünyanın tanıklık ettiği Hocalı katliamı ve benzerleri tarihe birer kara leke olarak geçmiştir" dedi.

Katliamın sorumluları hesap vermeli

Katliamın sorumlularının uluslararası yargı organları önünde hesap vermesi gerektiğini vurgulayan Bina, "Ermenistan, işgal ettiği tüm topraklardan geri çekilmeli, katliamın sorumluları, işledikleri insanlık suçunun hesabını uluslararası yargı organları önünde vermeli ve gereken cezaya çarptırılmalıdır. Memur-Sen olarak, Hocalı katliamını yapanları, Orta Doğu’da katliam yapmaya devam edenleri lanetliyoruz. Hocalı katliamı ve Karabağ’ın işgali esnasında şehit olanlar başta olmak üzere, dünyanın dört bir yanında zulme uğrayanların acısını acımız kabul ediyor; dün gibi tazeliğini koruyan acıların bir daha yaşanmaması için vicdan sahibi herkesi sesini yükseltmeye çağırıyoruz" ifadelerinde bulundu. 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İzmir'in vergi rekortmeni PHİLSA
Sonraki Haber Başkan Akpınar, iddialara ateş püskürdü

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?