ANA SAYFA > GÜNDEM > Başkan Akpınar, iddialara ateş püskürdü

Başkan Akpınar, iddialara ateş püskürdü

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Başkan Akpınar, iddialara ateş püskürdü

Akşam gazetesinin bugün "Teröriste gözyaşı, gaziye kapı dışarı" başlığıyla yayınladığı ve Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar'ı hedef alan habere, Akpınar belediyenin internet sitesi üzerinden bir açıklama yayınlarak tepki gösterdi.

Başkan Akpınar'ı ve Cumhuriyet Halk Partili bazı milletvekillerini teröristlerin ardından ağlayıp, şehit ve gazilere saygı duymamakla suçlayan habere, Başkan Akpınar zehir zemberek bir açıklamayla yanıt verdi. Karşıyaka Belediyesi'nin internet sitesin Başkan Akpınar'ın imzasıyla yayınlanan o açıklama şu şekilde; 

"26 Şubat 2016 tarihli Akşam Gazetesinde Cumhur Erkek imzalı “Teröriste gözyaşı gaziye kapı dışarı” başlığıyla yayınlanan haber, bilgi yoksunluğunun, çarpıtmanın ve haddini bilmezliğin vahim bir örneğidir.

Bu haber, tümüyle şahsıma, belediyemize ve Karşıyaka halkına hakaret ve saygısızlık içermektedir. Çünkü yurtseverliğimize, Cumhuriyet değerlerini temel alan yaşam biçimimize ve bu yolda simgeleşen kimliğimize, şehit aileleri ve gazilerimize verdiğimiz değere aleni ve pervasız bir saldırıda bulunulmuştur.

Her sözüne ve her işine değerlerimizi vurgulayıp, varlığımızı sürdürmemiz için canlarını veren şehitlerimize ve saygıdeğer gazilerimize minnet ve şükranlarını sunarak başlayan biri olarak dün olduğu gibi bugün ve yarın da, böylesi bir saldırıya sessiz kalmayacağım.

Kişisel olarak, özel ve siyasi yaşamımı belirleyen duruş ve tavrımı, uzun uzun size anlatmayı gereksiz bulurum. Merak edenler, en azından saygıdeğer Karşıyakalıların beni böyle bir görevle ve rekor bir oy oranıyla neden seçtiklerini araştırmalıdır. Karşılarına çıkacak sonuç bellidir: Çağdaşlıktan, demokrasiden, laiklikten, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’e Türkiye Cumhuriyetine olan bağlılıktan ve bu topraklar için canını kanını verenlere saygıdan bir adım bile ödün vermeyen yurtseverlik.

Bunları bilmeden, önyargı ve nefret suçundan başka bir tanımı olmayan bir haber yapıp yayınlamanın gerekçesi, vicdan sahibi Karşıyakalılar ve yüce adalet ile kurumları tarafından elbette sorgulanacaktır.

Söz konusu olan derneğe, yapacakları etkinlikle ilgili olarak her türlü yardımda bulunulacağı önerisi ile önce ilgili Başkan Yardımcımız ile görüşmelerinin uygun olacağı, teknik gerekler çözüldükten sonra, kendileriyle görüşmekten mutluluk duyacağım bildirilmiş ve randevu verilmek istenmiştir. Haberde yazıldığının tam tersine, bu isteğimiz dernek yetkilisi tarafından reddedilmiştir.

Başta şehit ve gazilerimiz olmak üzere, tüm mesaisini halkının yanında ve elden gelen her şeyi yapma gayretiyle yaşayan bir Belediye Başkanı olarak, haberdeki çarpıtmayı ve saygısızlığı kabul etmem mümkün değildir. Dernek yetkilisinin gerçeği bu hale getirerek, şahsıma, belediyemize ve Karşıyakalılara yönelik bir haddini bilmezliğe dönüştürmesinin nedenlerini, pek yakında öğreneceğimizden kuşkum yoktur. Şehit ve gazilerimizin, bir saldırı ve kirli siyaset malzemesine dönüştürülmek istenmesini, esefle kınıyorum.

Gazetenin ve muhabirinin bunları bilmeden, çalakalem haber yazması ve yayınlaması, üstüne titrediğimiz ve yok etmeye çalışanlara karşı savunduğumuz “basın özgürlüğü ve ilkeleri” açısından da kara bir lekedir.  Bu anlamda da girişimlerde bulunacağımızın bilinmesini isterim.

Bir kere daha şehitlerimizi minnetle anıyor, gazilerimize esenlikler diliyorum."

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Memur-Sen, Hocalı katliamını unutmadı
Sonraki Haber Vejeteryan beslenme kanseri önlüyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?