ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > Meme kanseri ilk kez tiyatro konusu oldu

Meme kanseri ilk kez tiyatro konusu oldu

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Meme kanseri ilk kez tiyatro konusu oldu

Türkiye’deki engellilerin imajını pozitif yönde değiştirmek için sanat çalışmaları yapan Türkiye Engelsizler Kültür Sanat ve Eğitim Merkezi (TEKSEM), engelli ve engelsiz profesyonel tiyatro oyuncularının katılımıyla gönüllülük üzerine 2002 yılında kuruldu. TEKSEM, 121 Engelli Kız çocuğun eğitim bursu için tiyatro oyunları sahneliyor.

Kanserle Mücadeleyi Destekleme Derneği’nin de desteklediği Merkezin, sanat yönetmenliğini ve yazarlığını kendisi yapan Gamze Elibol, engelli bir sanatçı olmaktan mutluluk duyduğunu ve engelli insanlara yol göstermenin onun misyonu olduğunu belirterek, “Kendi tiyatrosunu kurup engelli, engelsiz tiyatro oyuncularıyla birlikte müzikal komedi oyunlar sergilemek için sanatın engel tanımadığını göstermek istiyoruz” dedi.

Müzikleri Feridun Düzağaç, Nazan Öncel, Nil Karaibrahimgil’in üstlendiği oyunda, meme kanserini atlatan kadınlar da misafir oyuncu olarak görev alıyor.

Eski İstanbul mahallesindeki komşuluk kültürünün anlatıldığı oyunda, sessiz sakin bir sokak olan Mutlu sokağı, meme kanseri için bilgilendirmeye gelen sağlık ekipleriyle hareketleniyor. Meme taramasından korkan kadınlar ne yapacağını şaşırırken, mahalle eski sakinliğinden birden kurtuluyor ve ortaya müzikal bir tiyatro oyunu çıkıyor.

Oyun, İzmir Ekonomi Üniversitesi desteğiyle 4 Nisan pazartesi günü İzmir Ekonomi Üniversitesi Konferans Salonu'nda akşam saat 20.00'de sergilenecek.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İzmir'deki STK'lar ''Teröre karşı tek yürek'' için Karşıyaka'da bir araya geldi
Sonraki Haber Tolungüç: ''Kendi ayağımıza sıktık''

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?