ANA SAYFA > GÜNDEM > Margarini tereyağı diye satmışlar

Margarini tereyağı diye satmışlar

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Margarini tereyağı diye satmışlar

Açıkta satılan ve halk sağlığını tehdit eden gıdalara karşı denetimlerini sıklaştıran Karşıyaka Belediyesi, Bostanlı Pazaryerinde 'sahte tereyağı' operasyonu yaptı. Margarin, patates nişastası ve tereyağ esansı katarak etiketsiz olarak satan 10 tezgah sahibi için işlem başlatıldı. Başkan Akpınar “Karşıyakalıların sağlığını tehdit eden hiç bir duruma kayıtsız kalamayız. Denetimlerimiz sürecek” dedi.

Halk sağlığını korumaya yönelik denetim ve çalışmalara önem veren Karşıyaka Belediyesi, Bostanlı Pazaryerinde "sahte tereyağı" operasyonu yaptı. Etiketsiz ve açıkta tereyağı satan 10 tezgah tespit edildi. Yapılan incelemeler sonucunda; normal margarine patates nişastası, tereyağ esansı ve tereyağ asidi karıştırılarak tereyağ görünümü verildiği, ürünün sahte ve etiketsiz olarak satıldığı tespit edildi.

Laboratuvar sonuçlarının alınması için tezgahtaki ürünler toplanarak yetkili makamlara gönderildi. Tezgah sahipleri ile ilgili yasal işlem başlatıldı. Ekipler; etiketsiz olarak satışa sunulan tereyağlarının nerede ve nasıl üretildiğinin bilinmediğini bu yüzden de sağlığa uygun olmadığını, tüketilmemesi gerektiğini belirtti.

DENETİMLER SÜRECEK

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Karşıyaka'da halk sağlığını tehdit eden, açıkta ve etiketsiz satılan gıdalara yönelik denetimlerimizi taviz vermeden sürdürüyoruz. Daha önce de benzer çalışmalar yaparak, besinlerimizi zararlı hale getirenlere karşı önlemlerimizi almıştık. Tereyağı günlük olarak sürekli tükettiğimiz bir gıda ürünü ve hem üretim şekli hem de satış koşulları sağlık açısından oldukça önemli. Kurallara uymayanlara, halkın sağlığını tehdit edenlere geçit vermeyeceğiz. Denetimlerimiz sürecek” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Ufuk Sarıca:''Maç seçmeden salonu doldurmamız gerekiyor''
Sonraki Haber Atakent Anadolu Lisesi İspanya yolunda…

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?