ANA SAYFA > EĞİTİM > Atakent Anadolu Lisesi İspanya yolunda…

Atakent Anadolu Lisesi İspanya yolunda…

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
 Atakent Anadolu Lisesi İspanya yolunda…

AB Erasmus + K2 Stratejik Okul Ortaklıkları Projeleri kapsamında AB komisyonu tarafından onaylanan ‘SUSTAİNABİLİTY AS A RESOURCE ‘ (Sürdürülebilir Turizm) başlıklı 16-20 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek proje toplantısına katılmak üzere Atakent Anadolu Lisesi idareci öğretmen ve öğrencileri İspanya’nın Cartagena şehrine gidiyorlar.

İspanya IES Maria Cegarra Okulu tarafından koordine edilecek proje 6 ortak okulun katılımıyla gerçekleştirilecek.

İspanya, Almanya, Finlandiya, Hırvatistan, İtalya ve Türkiye’nin katılımıyla gerçekleştirilecek olan proje 2 yıl sürecek ve bu süre zarfında her ülkenin öncelikle sürdürülebilirlik ihtiyacı olan turizm konusunda çalışmalar yürütülecek.

Projenin yazım aşamasından itibaren onaylanma sürecine kadar diğer ortak olan ülkelerle uzun bir süre titiz bir çalışma yürüten Atakent Anadolu Lisesi idareci öğretmen ve öğrencileri, böyle bir projede bulunmanın heyecanı içinde olduklarını belirterek, şunları söylediler. “Bu toplantının başarılı olması ve Avrupa’da sürdürülebilirlik ile ilgili duyarlı bir topluluğun oluşması ana hedefimizdir. Projenin E-TWİNNİG platformunda da yürütülüyor olmasının yeni teknolojileri öğrenmek, yeni kişilerle tanışmak ve onlarla yeni fikirler üretmek adına önemlidir. Toplumu sürdürülebilirlik konusunda bilgilendirmenin ve farkındalık yaratmanın farklı gururunu yaşıyoruz”

Okul eğitim alanına özel olarak eğitimde kaliteyi arttırmayı program, ülkelerindeki okullar ve eğitim personeli arasında işbirliğini güçlendirmeyi amaçlayan AB Erasmus + Projeleri, AB Komisyonu Hayatboyu öğrenme Programı kapsamında finansa edilmektedir.

Haber Yılmaz DURMAZ

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Margarini tereyağı diye satmışlar
Sonraki Haber Kriminalistik eğitimini uzmanından alıyorlar

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?