ANA SAYFA > EĞİTİM > Kriminalistik eğitimini uzmanından alıyorlar

Kriminalistik eğitimini uzmanından alıyorlar

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Kriminalistik eğitimini uzmanından alıyorlar

İzmir Üniversitesi Hukuk Fakültesi 4’üncü sınıf öğrencileri Kriminalistik eğitimini uzmanından alıyor.

Özellikle geçmiş 20-25 sene içerisinde Kriminalistiğin olay yerinden mahkeme salonuna kadar devam eden adli sürecin tüm evrelerinde kullanımı ciddi bir şekilde arttı. Son yıllarda milyonlar tarafından izlenen CSI Newyork, Dexter, Bones, Criminal Minds gibi yabancı ve Parmak İzi ve Kanıt gibi yerli TV dizileri sayesinde de olay yeri inceleme ve Kriminalistik, hukuk ve ceza adaletinin en popüler alanlarından birisi haline geldi. Jandarma Kriminal Laboratuvar Amirliği görevinden emekli öğretim görevlisi Dr. Ekrem Malkoç, “işlenmiş olan suçun yeniden oluşturulmasına ve bu sayede daha iyi anlaşılmasına ve yorumlanmasına yarayan, suçla ilgili tüm fiziksel nesnelerin, bilimsel yöntemler kullanılarak incelenmesi” anlamına gelen Kriminalistik eğitimini İzmir Üniversitesi Hukuk Fakültesi son sınıf öğrencilerine verirken teorik eğitimin yanı sıra uzun yıllar içinde edindiği deneyimlerini de aktarıyor.

Kriminalistlik eğitimi zorunluluk oldu

Bir hukuk fakültesi mezununun Kriminalistik hakkında bilgi sahibi olmasının artık neredeyse zorunlu bir hale geldiğini belirten Dr. Malkoç, “Aldıkları eğitim sayesinde öğrenciler herhangi bir suç olayı karşısında hangi delillerin nerelerde aranması gerektiği, delillerin hangilerinin daha güçlü bilimsel bulgu oluşturabileceği, hangi delil üzerinde ne tür kriminal inceleme talep edilebileceği, kriminal incelemeleri yapacak kriminal uzmanların ne gibi yeterliğe sahip olması gerektiği, delil üzerinde inceleme yapacak olan kriminal laboratuvarların ne gibi kalite standartlarına sahip olması gerektiği gibi hususlarda bilgi sahibi olacaklar” dedi.

Malkoç, bu eğitimi alan İzmir Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunlarının, adli olayların daha hızlı ve verimli bir şekilde aydınlığa kavuşturulmasında ve adli ceza sistemi içinde önemli bir yer tutan kriminalistik uygulayıcı kurumların, yakın ve orta vadede,  mevcut hizmet kalitesini artırmada dolaylı olarak önemli rol oynayacaklarını da sözlerine ekledi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Atakent Anadolu Lisesi İspanya yolunda…
Sonraki Haber Pınar Karşıyaka Gelişim, Boluspor'u rahat yendi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?