ANA SAYFA > İZMİR > Konak'ta sofralar boş kalmıyor

Konak'ta sofralar boş kalmıyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Konak'ta sofralar boş kalmıyor

Zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren yardıma muhtaç vatandaşlar Konak Belediyesi’nin hayata geçirdiği aşevi hizmeti sayesinde her gün sofralarına sıcak yemek koyabiliyor.

İzmir’in merkez ilçesi Konak’ta bakıma muhtaç, kimsesiz, yaşlı ve engelli vatandaşların günlük sıcak yemek ihtiyacı Konak Belediyesi’nin başlattığı aşevi hizmetiyle karşılanıyor. Belediyenin Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerce tespit edilen ihtiyaç sahibi 57 haneye her gün üç çeşit sıcak yemek veriliyor. Mart ayından bu yana süren yardımlar sayesinde evinde yemek pişirecek imkanı olmayan vatandaşların sofraları boş kalmıyor.

ÖZENLE HAZIRLANIYOR

Konak Belediyesi’nin kendi şirketi olan MERBEL’e ait yemekhanede usta aşçılar tarafından, titizlikle hazırlanan yemekler yine belediye personeli tarafından sefer tasları ile belirlenen adreslere ulaştırılıyor. Dayanışma esası içinde elden teslim edilen yemeklerin dağıtımı sırasında kimseyi rencide etmemek için gizlilik uygulanıyor. Sabahın erken saatlerinde hazırlanan yemekler daha dumanı üzerindeyken sıcak sıcak vatandaşların evlerine teslim ediliyor. Bir önceki günden kalan boş sefer tasları alınarak yerine doluları veriliyor.

HER GÜN 3 ÇEŞİT YEMEK

Yemek yardımından Konak ilçe sınırları içerisinde ikamet eden engelli, kimsesiz, hasta, yaşlı ve bakıma muhtaç kişiler faydalanıyor. Hane nüfusu dikkate alınarak hazırlanan sefer taslarında; çorbanın yanı sıra et veya sebze yemeği, pilav veya makarnadan oluşan menü yer alıyor. Bunun yanında tatlı, salata, yoğurt, komposto veya meyveden uygun olan da menüye ekleniyor. Şuana kadar ihtiyaç sahibi 57 eve her gün yemek yardımında bulunan Konak Belediyesi gelecek yıl daha çok haneye yemek yardımda bulunmayı planlıyor.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Bir tarih yerle bir oldu: Deniz Sineması yıkıldı
Sonraki Haber Bıyıklı:''Karşıyaka Stadı'nı 18 ayda tamamlamış olacağız''

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?