ANA SAYFA > GÜNDEM > Bir tarih yerle bir oldu: Deniz Sineması yıkıldı

Bir tarih yerle bir oldu: Deniz Sineması yıkıldı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Bir tarih yerle bir oldu: Deniz Sineması yıkıldı

Karşıyaka’nın en eski sinemalarından birisi olan ve bugüne kadar binlerce filme ev sahipliği yapan Deniz Sineması, içinde bulunduğu 23 dükkanlı pasajla birlikte yıkıldı.

Bir döneme damgasını vuran sinemanın ve pasajın yıkılmasını vatandaşlar üzüntüyle karşıladı. Alışveriş merkezlerinde açılan büyük sinemaların karşısında son yıllarda ayakta durmakta zorluk yaşayan Deniz Sineması iki yıl önce bir inşaat firmasına satılmış, geçtiğimiz aylarda da faaliyetine son vermişti. Yıkımla birlikte Karşıyaka son sinemasını da veda etmiş oldu.

Davalar sonuçsuz kaldı

Deniz sinemasının bir inşaat firması tarafından satın alınmasının ardından pasajda denetimler yapılmış ve yapının çürük olduğuna dair rapor çıkartılmıştı. Pasajda dükkanı bulunan esnaf ellerinde binanın sağlam olduğunu gösteren raporlar bulunduğunu ve yeni raporların hatalı olduğunu iddaa ederek yıkımın durdurulması talebiyle 7 ayrı dava açmıştı. Açılan davaların sonuçsuz kalmasıyla birlikte Karşıyaka bu tarihi yapıya veda etmiş oldu.

Haber ve fotoğraf: Salahattın Oytun İdel
 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber KSK Yönetim Kurulu'nda bir istifa daha!.
Sonraki Haber Konak'ta sofralar boş kalmıyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?