ANA SAYFA > İZMİR > Konak Belediyesi'nden nefes aldıran hizmet

Konak Belediyesi'nden nefes aldıran hizmet

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Konak Belediyesi'nden nefes aldıran hizmet

Engelli bireylerin toplumsal yaşama katılımının önündeki engelleri kaldıran Konak Belediyesi, sunduğu ‘Engelsiz Servis’ hizmeti ile bedensel engelli vatandaşlara artık ‘nefes’ de aldırıyor. Ücretsiz verilen hizmet sayesinde tekerlekli sandalye kullanıcıları eve kapanıp kalmıyor.

Konak Belediyesi’nin uygulamaya koyduğu Engelsiz Servis hizmet sayesinde evde oturmaktan sıkılan engelli vatandaşlar, özel tasarım minibüsle adreslerinden alınıp İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin İnciraltı’ndaki Engelliler Merkezi’ne getirildi. Görevli personel refakatinde güven içinde yapılan yolculuk sonunda ağaçlarla kaplı alana ulaşan engelli vatandaşlar, temiz havanın keyfini doyasıya çıkardı. Gitar eşliğinde şarkılar söyleyip, oyunlar oynayan engellilerin mutluluğu yüzlerine yansıdı. Bedensel engellerinden ötürü ulaşımda zorluk yaşadıklarını dile getiren vatandaşlar, Konak Belediyesi’nin ‘Engelsiz Servis’ hizmeti sayesinde artık gönül rahatlığıyla evden dışarı çıkabildikleri, bu sayede güzel vakit geçirebildiklerini söyledi. Keyifli günün sonunda engelli vatandaşlar, gitmek istedikleri yere Engelsiz Servis ile bırakıldı.

Konak Belediyesi’nin randevu sistemiyle çalışan 'Engelsiz Servis' hizmetinden faydalanmak isteyen vatandaşlar en az üç gün öncesinden 484 53 00 numaralı telefondan dahili 1258'i tuşlayarak bağlandıkları Konak Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'nden, hafta içi 08.00-17.00 saatleri arasında randevu alabilirler. Sunulan hizmetten faydalanmak için kimlik ve adres bilgilerinin yanı sıra gidilecek yer ve saatin belirtilmesi yeterli oluyor.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Cumhuriyet Pazaryeri yenilendi
Sonraki Haber Sanat Sokağı’nda altyapı Eylül'de tamamlanacak

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?