ANA SAYFA > İZMİR > Sanat Sokağı’nda altyapı Eylül'de tamamlanacak

Sanat Sokağı’nda altyapı Eylül'de tamamlanacak

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Sanat Sokağı’nda altyapı Eylül'de tamamlanacak

Urla’nın kültürel kimliğini ortaya çıkartmak için Urla Belediyesi tarafından yürütülen Sanat Sokağı Sağlıklaştırma Projesi kapsamındaki altyapı çalışmaları Eylül ayında tamamlanacak.

Sokak Sağlıklaştırma Projesi kapsamında gerçekleştirilen, yol kaplaması söküm çalışmaları sırasında bin yıllık olduğu düşünülen tarihi su kemerinin bulunmasının ardından İzmir kültür tabiat varlıklarını koruma kuruluna müracaat yapılarak izinler alinmiş ve çalışmalara İzmir Müze Müdürlüğünden gözetmen atanmıştır.
 
Altyapı çalışmalar hız kazandı
 
Urla Belediyesi tarafından Haziran ayında başlatılan “Sanat Sokağı Sağlıklaştırma Projesi” kapsamında yol kaplamasının sökülmesi sırasında ortaya çıkartılan ve bin yıllık olduğu düşünülen su kemeri nedeniyle duraklayan altyapı çalışmaları yeniden hız kazandı. Başta Sanat Sokağı’nda işyeri ve evi bulunanlar olmak üzere tüm Urlalıların mağduriyetini önlemek amacıyla gerçekleştirilen altyapı çalışmaları İzmir Müze Müdürlüğü tarafından görevlendirilen gözetmen eşliğinde aralıksız olarak sürüyor. Sokakta bugüne kadar TEDAŞ ve Telekom hatları yeraltına alındı, kanalizasyon hattını yenileyen İZSU ise içme suyu hattının yapım çalışmalarına başladı. Yan yolları ile birlikte yaklaşık 600 metrelik bir alanı kaplayan Sanat Sokağı’nda altyapı çalışmaları yolun doğal taşla kaplanması ile sona erecek.
 
Urla’ya yeni bir nefes getirecek Sanat Sokağı’nda bir yandan altyapı çalışmaları hızla sürerken bir yandan da sokakta bulunan binalarda cephe iyileştirme çalışmaları hızla sürüyor. Bu çalışma kapsamında da sokaktaki tarihi binaların cepheleri aslına uygun hale getiriliyor.
 
Sanat ile tarih buluşacak
 
Sanat Sokağı’nın, Urla’nın en değerli sokaklarından biri haline geleceğini söyleyen Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, çalışmaların tamamlanması ile birlikte ortaya eşsiz bir sokağın çıkacağını dile getirdi. Uyar, “Sanat Sokağı’ndaki çalışmalarımız bulunan tarihi su kemeri yüzünden biraz duraksadı. Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun su kemerinde inceleme yapması gerekiyordu. Biz de bu süreyi beklemek zorunda kaldık. Vatandaşların daha fazla mağdur olmaması için İzmir Müze Müdürlüğü’nden bir arkeolog eşliğinde çalışmaların sürmesini sağladık. Bütün gücümüzle çalışıyoruz. Sanat Sokağı’ndaki projemiz tamamlandığında yeni ortaya çıkartılan su kemeri ile birlikte sanat ile tarih buluşacak” diye konuştu.
PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Konak Belediyesi'nden nefes aldıran hizmet
Sonraki Haber Sarp Yaklav: Eczacıların geleceğini planlıyoruz

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?