ANA SAYFA > EKONOMİ > Kış lastiği takmayan sürücülere ceza geliyor

Kış lastiği takmayan sürücülere ceza geliyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Kış lastiği takmayan sürücülere ceza geliyor

İzmir'de trafik polisleri, 1 Aralık 2015'te başlayan kış lastiği uygulamasıyla ilgili olarak, şehirdışına yük ve yolcu taşıyan şoförleri broşür dağıtıp bilgilendirdi. Kış lastiği takmamaları halinde 1 Ocak 2016'dan itibaren 602 lira para cezası ödeneceği hatırlatıldı.

Trafikten sorumlu İzmir İl Emniyet Müdür Yardımcısı Süleyman Kutay, Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü Arif Aysun ve Trafik Denetleme Şube Müdürü Şamil Özsagulu'nun da katılımıyla İzmir-Manisa karayolunun Bornova çıkışında, kış lastiği uygulaması yapıldı. Durdurulan yük ve yolcu taşıyan arabaların şoförlerine broşür verildi, kış lastiği takıp takmadıkları kontrol edildi. Uygulamayla ilgili bilgi veren İl Emniyet Müdür Yardımcısı Kutay, "1 Aralık başlayan kış lastiği uygulaması, 1 Nisan tarihine kadar devam edecek. Uygulama, İzmir'de iki ayrı bölümden oluşuyor. Özel ya da hususi araçlar, kış lastiği uygulamasından tamamen muaf. Yük ve yolcu taşımacılığında kullanılan bütün araçlar ise kentiçinde kış lastiği kullanmayabilir ancak bu araçlar, şehirlerarası güzergahı kullanırlarsa kış lastiği takmak zorundalar. Kış lastiği takmayan, yük ve yolcu taşıyan araçlara 571 TL para cezası uygulanacak. Bu rakam, yılbaşından sonra 602 TL olacak. Ayrıca denetimlerimizde çekme halatı, takoz, zincir ve reflektör ya da engel işaretlerinin bulunup bulunmadığını da kontrol ediyoruz. Kış lastiği uygulaması, güvenli sürüş açısından çok önemli. Kent merkezi ve şehirlerarası yolları sürücülerin risk taşımadan kullanmaları için bir broşür hazırladık." diye konuştu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Dilendirilen Suriyeli çocuk Karşıyaka Çocuk Yuvası'nda
Sonraki Haber Karşıyakalı balıkçılar balıkları açık artırma ile satıyorlar

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?