ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > Karşıyaka'ya yeni opera binası geliyor

Karşıyaka'ya yeni opera binası geliyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka'ya yeni opera binası geliyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Karşıyaka Mavişehir girişine yapmaya planladığı İzmir Opera Binası’nın ihalesi eylül ayında yapılacak.

Büyükşehir Belediyesi’nin Karşıyaka Mavişehir girişindeki araziye inşa edeceği İzmir Opera Binası, 25 bin metrekare bir arsa üzerinde kurulacak. Binada 1200 kişilik ana salon ve 400 kişilik bir küçük salon yer alacak. Bina içerisinde ayrıca opera ve bale ile ilgili mekanlar ve atölyeler de kurulacak. Kafetarya ve sinemanın da bulunacağı İzmir Opera Binası’nın projesini 2010 yılında gerçekleşen yarışmada 177 eser arasından birinci seçilen Yüksek Mimar Mehmet Kütükçüoğlu başkanlığındaki Yüksek Mimar Ertuğ Uçar, Mimar Mert Üçer ve Mimar Onur Akın’dan oluşan ekip hazırladı. Belediye ve ekip arasında "İzmir Opera Binası Uygulama Projesi Sözleşmesi" 2012 yılında imzalandı. Ekip, projeyi ihaleye hazır hale getirecek çalışma yaptı. Uzun süren çalışmanın ardından proje ihale aşamasına geldi. İnşaat yapı ruhsatı alınan opera binası için ihale eylül ayında yapılacak.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber AK Parti'den ''yerel yönetim'' zirvesi
Sonraki Haber Kültürpark’a modern spor salonu

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?