ANA SAYFA > İZMİR > AK Parti'den ''yerel yönetim'' zirvesi

AK Parti'den ''yerel yönetim'' zirvesi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
AK Parti'den ''yerel yönetim'' zirvesi

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Erol Kaya, Eskişehir Milletvekili Salih Koca, AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, AK Parti’li 7 Belediye Başkanı ve İlçe Başkanlarının katılımıyla AK Parti Yerel Yönetimler toplantısı Menderes Belediyesi’ne bağlı Aykut Vural Parkı, Beyaz Cafe’de gerçekleştirildi.

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya toplantının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Kaya yaptığı açıklamasında, “Yerel Yönetimler, devlet hizmetlerinin vatandaşla ilk temas ettiği yerlerdir. Vatandaş, devletten beklediği merkezi yönetimin vazifesi olan hizmetler de dahil- her tür hizmeti belediye eliyle almak ister. Yakın geçmişte özellikle 90lı yıllarda belediyeler merkezi yönetimlerden gerekli desteği göremediği için çeşitli zorluklarla karşılaşmıştı. 15 yıl belediye başkanlığı yaptım. Bu dönemde bizzat bu sıkıntılara yaşayarak şahit oldum. Nitekim geçmişte merkezi yönetimler belediyelerin talep ve beklentilerin hep kulak arkası etmiş, elinden gelse kasasından parasını alacak noktaya kadar getirmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımız Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde İstanbul’un basiretsiz belediye başkanlarından miras kalan sorunları çözmek için adeta gece uyumamış gündüz yorulmamıştır. Ancak gelin görün ki ideolojik saplantılara esir olmuş dönemin merkezi yönetimi Erdoğan ve ekibini kendisine tehdit görmüş ve önlerin kesmek için ellerinden geleni yapmaktan da geri durmamıştır. Geçmişin zorluğunu yaşamış ve belediyelerin talep ve beklentilerini yaşayarak tecrübe etmiş olan Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanlığı döneminde yerel yönetimlerin eksiklerinin üzerine gitmiş ve taleplerini karşılamak için adeta seferberlik ilan etmiştir” dedi.

"AK Parti Hükümeti tüm belediyeler için şanstır"

AK Parti hükümetlerinin sadece AK Partili belediyeler için değil, diğer partili belediyeler içinde bir şans olduğunu belirten Kaya, ”Hükümetimiz hiçbir ayrım yapmadan belediyelere kaynak aktarmıştır. 2015 yılı rakamlarına göre belediyelerimizin toplam harcaması 100 milyar liradır. Bu kaynak Türkiye’de ki şehirlere hizmet götürmek için müthiş bir imkandır. Ancak üzülerek şahit oluyoruz ki HDP’li belediyeler merkezden aldıkları bu paraları vatandaşa hizmet götürmek yerine sözde personel harcamasına, çukur kazmaya, kısaca şehirleri yaşanmaz hale getirmekte kullanmıştır. Belediye araçlarının terör amaçlı kullanılması asla affedilecek bir şey değildir. Ayrıca kamuoyuna yansıyan ve HDP’li belediyelerin yüksek maaşlar verdiği, belediyenin kapısında içeri girmeyen-çoğu hayali- çalışanların olduğu, kolluk kuvvetleri ve yargımız tarafından tespit edilmiştir. Hatta çatışmalarda öldürülen teröristlerin bazılarının HDP’li belediyelerde çalışıyor olması yada öyle görünmesi kabul edilebilir bir şey değildir. Nitekim milletimiz bu sözde yöneticilere hizmet yapması için bu paraları vermekte ancak netice başka olmaktadır. AK Parti Hükümetleri döneminde vatandaşa daha kaliteli hizmet götürülebilmek maksadı ile Büyükşehir Belediye yasasında değişikliğe gidilmiştir. Dünyada ki yerel yönetimlerde yapılan en büyük reformlardan biri olduğu belirtilen bu çalışmada; 14 İl belediyesi Büyükşehir Belediyesine dönüştürüldü. Büyükşehir Belediyesi sayısı 30 a yükseldi. Büyükşehirlerdeki köyler mahalle statüsüne kavuştu. Böylece Büyükşehir’in hizmet alanı genişledi. Büyükşehir Belediyesi tüm şehirden sorumlu oldu. 1500’den fazla belediye kapatıldı. Belde belediyeleri kaldırıldı. İlçe belediyeleriyle Büyükşehir Belediyesinin topyekun hizmet etme imkanı sağlandı. Tüm bu çalışmalar yerel yönetimlerin elini güçlendirdi” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

"Fırsatlar İzmir’de hizmete dönüştürülmüyor"

Büyükşehirlere hükümet tarafından sunulan yeni fırsatlar kapsamında İzmir halkının Büyükşehir Belediyesi'nden hak ettiği hizmeti alamadığına dikkat çeken Kaya, “Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yapması gereken pek çok yatırımı hükümetimiz yapmaktadır. Hükümetimiz, İzmir’e başta ulaşım olmak üzere çeşitli bakanlıklar aracığıyla milyarlarca liralık yatırım yapmıştır ve yapmaktadır. Sayın Başbakanımızın İzmir milletvekili olması, İzmir için bir şanstır. İnanıyorum ki İzmir halkı bu şansı daha ciddi anlamda görecektir” dedi

Başkan Adayı seçiminde yeni kriterler

Yerel Yönetimler Başkanlığı olarak çalışma çıtasını daha da yükseltmeyi yeni çalışmaların altına imza atmayı planladığını belirten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, “Belediyelerimizin yeni projelerini ve fikirlerini yakından takip ediyoruz aynı şekilde belediyeler arasındaki koordinasyona önem veriyoruz. Dikkat ettiğimiz husus ise, belediye başkanlarımızın 5 yılda bir genel merkez tarafından değerlendirdiği bir performans algısı yerine her yıl mahalde oluşturulacak performans algısıdır. Böylece vatandaşları dinleyip hükümetimiz nezdinde yapılması gerekenleri ilk elden tespit edip yerine getirme imkanına da kavuşmuş olacağız. Diğer taraftan AK Partili tüm belediyelerimizin güzel projelerinin diğer belediyelerimize örnek olarak taşınması misyonumuz olacaktır. Örneğin İzmir’in başarılı bir projesi benzer bir yatırım bekleyen başka ilimizde de uygulanabilecektir. Böylece yatırımlar zaman ve tecrübe noktasında daha ileriye taşınabilecektir” diyerek sözlerini noktaladı.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Necat Karataş'tan, Meral Akşener'e sert sözler
Sonraki Haber Karşıyaka'ya yeni opera binası geliyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?