ANA SAYFA > SPOR > Karşıyaka'nın bu sezon tribünleri boş kaldı

Karşıyaka'nın bu sezon tribünleri boş kaldı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka'nın bu sezon tribünleri boş kaldı

Coşkulu taraftarı, renkli tribünleri, yaratıcı tezahüratlarıyla bilinen Karşıyaka, bu sezon yalnızları oynadı.

Yeşil kırmızılı ekibin PTT 1. Lig'de iç sahadaki 16 maçını yalnızca 8 bin 907 biletli futbolsever izledi. Geçmiş dönemlerde bu sayıya tek bir karşılaşmada ulaşan Karşıyaka'nın uzun süre play off yarışında yer alması bile, stat sıkıntısı ve Passolig protestoları nedeniyle taraftarı tribünlere döndürmeye yetmedi. Bu sezon ilk yarıda Buca Arena, ikinci yarıda Atatürk Stadı'nda oynayan Karşıyaka'da 4194 taraftar Passolig kartı çıkardı.
Yeşil kırmızılıların en kalabalık maçı Adana Demirspor müsabakası oldu. Bu karşılaşmada İzmir temsilcisinin cezası nedeniyle kapalı tribüne seyirci alınmazken, mücadeleyi izleyen 1226 futbolseverin 1046'sını kale arkası tribünde takımlarını destekleyen Adana Demirsporlu taraftarlar oluşturdu. Karşıyaka sadece o maçta 1000 seyirci barajını geçti, pek çok hafta konuk taraftar sayısı Karşıyakalılardan fazla oldu. Son Boluspor karşılaşmasını 125 kişi izlerken, bu sezon 80 bin TL bilet hasılatı elde eden Karşıyaka, küfürlü tezahürattan 120 bin TL ceza ödedi.
Karşıyaka geçtiğimiz sezonlarda pek çok kez İzmir'in tribün şampiyonu oldu. Yeşil kırmızılı ekip, bu sezon olduğu gibi yine play off yarışı verdiği 2009-10 sezonuna 5 maçlık seyircisiz oynama cezasıyla başladı. Karşıyaka cezanın ardından devre arasına kadar kalan 4 iç saha maçında tribünlere 29 bin 693 biletli seyirci çekti. Karşıyaka'nın yalnız 4 maçlık iç saha taraftar sayısı, diğer İzmir takımlarının bir devredeki taraftar sayısını solladı.

Bu sezon oynanan maçlarda biletli seyirci sayısı

Antalyaspor 647

Şanlıurfaspor 356

Gaziantep BŞB 350

Samsunspor 465

Bucaspor 880

Denizlispor 344

Alanyaspor 299

Kayserispor 352

Elazığspor 680

Osmanlıspor 971

Orduspor 147

Manisaspor 821

Adana Demirspor 1226

Altınordu 999

Giresunspor 245

Boluspor 125

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İzmirli gazetecilerden ''Soma301'' fotoğraf sergisi
Sonraki Haber Çıray: Muhtarları güçlendireceğiz

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?