ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > İzmirli gazetecilerden ''Soma301'' fotoğraf sergisi

İzmirli gazetecilerden ''Soma301'' fotoğraf sergisi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İzmirli gazetecilerden ''Soma301'' fotoğraf sergisi

Soma'da, geçen yıl Türkiye'nin en acı felaketi olarak hafızalara kazınan ve 301 madencinin şehit olduğu faciaya tanıklık ederek, o anları fotoğraflayıp, Türkiye ve dünyaya duyuran İzmirli foto muhabirleri, çektikleri fotoğrafları 'SOMA 301' ismiyle sergileyecek.

İzmir Yargı ve Güvenlik Muhabirleri Derneği'nin organizasyonu ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle, 'SOMA 301' adını taşıyan sergide felaketin izleri; acının, çaresizliğin, umutsuzluğun fotoğrafları yer alacak. 50 ayrı fotoğrafın yer aldığı sergi, 23 Mayıs Cumartesi günü saat 17.30'da, Çetin Emeç Sanat Galerisi'nde açılacak. 30 Mayıs'a kadar açık olacak fotoğraf sergisi, önümüzdeki günlerde kent genelindeki birçok noktada da gezilebilecek.

ACININ FOTOĞRAFLARI

Sergide, facianın yaşandığı madene ilk giden ve yaşananlara tanıklık eden gazetecilerin çektiği fotoğrafların yer alacağını belirten İzmir Yargı ve Güvenlik Muhabirleri Derneği Başkanı ve Habertürk gazetesi foto muhabiri Mehmet İnmez, "Foto muhabiri arkadaşlarımız Anadolu Ajansı'ndan Cem Öksüz ile Emin Mengüarslan, Hürriyet gazetesinden Turan Gültekin ve AP'den Emre Tazegül'le beraber olay yerine giden ilk bizler olduk. Türkiye'nin televizyon ve internet başında haber beklediği anlarda, bizler tarifsiz acıyla yüz yüze kaldık. Gözyaşları içerisinde facianın fotoğraflarını çekerek, servis ettik. Yaşanan acının unutulmaması için tanıklık ettiğimiz anları, kazadan bir yıl sonra fotoğraf sergisinde paylaşmaya karar verdik. Gazetelerde ve televizyonlarda yayınlanmayan birçok fotoğrafı sergimizde görebilirsiniz. Herkesi sergimize davet ediyoruz" dedi.

TANIKLIK EDENLERİN DUYGULARI PAYLAŞILACAK

Fotoğraf sergisinde, o anlara tanıklık eden gazete ve televizyon muhabirlerinin duygularının kaleme alındığı yazılar da paylaşılacak. Olay yerine ilk ulaşan gazete ve televizyon muhabirleri, Soma acısını yazılarıyla anlatacak.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka’ya dev spor kompleksi
Sonraki Haber Karşıyaka'nın bu sezon tribünleri boş kaldı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?