ANA SAYFA > SPOR > Karşıyaka’ya dev spor kompleksi

Karşıyaka’ya dev spor kompleksi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka’ya dev spor kompleksi

Karşıyaka’yı sporda marka kent haline getirme hedefiyle örnek projelere imza atan Karşıyaka Belediyesi, dev spor kompleksi inşaatını tamamladı.

Zübeyde Hanım Mahallesi’nde inşa edilen ve Karşıyaka Spor Kulübü Kurucu Başkanı Zühtü Işıl’ın adının verildiği Spor Kompleksi, 16 Mayıs Cumartesi günü İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın da katılacağı törenle hizmete girecek.

 YARI OLİMPİK HAVUZ DA VAR

Her branşta sporun ve sporcunun destekçisi olan Karşıyaka Belediyesi, kente dev bir spor kompleksi kazandırdı. Zübeyde Hanım Mahallesi’nde inşa edilen 1912 - Zühtü Işıl Spor Kompleksi, FIBA standartlarına göre tasarlandı. Bin 600 kişilik seyirci kapasitesine sahip kapalı spor salonunun bulunduğu kompleks; basketbol sahası, eskrim ve okçuluk salonu, kapalı ve açık otoparkı, soyunma odaları ve sosyal alanlarıyla birlikte toplam 7 bin 300 metrekare arazi üzerine kuruldu. Komplekste, Karşıyaka’nın ilk yarı olimpik yüzme havuzu da yer aldı. 500 metrekarelik havuzun kış aylarında da kullanılabilmesi için ısıtma sistemi oluşturuldu.

 7 MİLYON LİRALIK YATIRIM

Toplam 7 milyon liraya mal olan dev spor kompleksinin açılışı için de hazırlıklar tamamlandı. Sporcuların ve sporseverlerin yeni çekim merkezi olacak tesis, 16 Mayıs Cumartesi günü saat 15.00’te görkemli bir açılış töreniyle hizmete girecek. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da katılacağı törene tüm İzmirlileri davet eden Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Hem Karşıyakamız hem de İzmirimiz için çok önemli bir yatırımı faaliyete geçirmenin gururunu yaşıyoruz. Herkesi bu mutlu günümüze ortak olmaya bekliyoruz” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Haber Bulunamadı
Sonraki Haber İzmirli gazetecilerden ''Soma301'' fotoğraf sergisi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?