ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyakalılar yemeklerini can dostlarla paylaşacak

Karşıyakalılar yemeklerini can dostlarla paylaşacak

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyakalılar yemeklerini can dostlarla paylaşacak

Sahipsiz hayvanların yaşam şartlarını iyileştirmeye yönelik çalışmalarıyla adından söz ettiren Karşıyaka Belediyesi; sosyal tesislerini de "hayvan dostu" haline getiriyor. Belediye şirketi Kent AŞ tarafından işletilen restoran ve kafelerden günlük olarak toplanacak yemekler, yüzlerce can dostu besleyecek.

Karşıyaka Belediyesi, sahipsiz hayvanların beslenmelerine katkı sağlamak ve toplumda farkındalık yaratmak adına örnek bir uygulamaya imza atacak. Belediye şirketi Kent AŞ tarafından işletilen restoran ve kafelerin dahil olacağı uygulamayla, müşterilerden artan yemekler bundan böyle Örnekköy Geçici Köpek Bakımevi sakinlerini doyuracak.

Uygulama; Karşıyaka Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ve Kent AŞ ekiplerinin işbirliğiyle hayata geçirilecek. Kent AŞ tarafından işletilen restoran ile kafelerde; müşteri tabaklarında kalan yiyecekler hayvanlar için ayrıştırılacak. Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri de her gün tesislerden bu yiyecekleri toplayarak Örnekköy Geçici Köpek Bakımevi’ne götürülecek.

Ayrıca; Kent AŞ tesisleri uygulamaya ilişkin afişlerle donatılarak, hem vatandaşlar bilgilendirilecek hem de duyarlılığın artması sağlanacak. Her tesisin yan tarafında can dostlar için sabit su kapları da konulacak.

Kısa süre içinde uygulamayı başlatacaklarını belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Bu projeyle, hayvan dostu belediyecilik anlayışımızı sosyal tesislerimize de taşıyacağız. Can dostlarımızın sağlıklı bir şekilde beslenmesini sağlarken; çevre kirliliği ve israfın önlenmesi noktasında da önemli bir adım atmış olacağız” dedi. 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İzmir Barosu'ndan ''darbe'' açıklaması
Sonraki Haber Tarihi Havagazı Fabrikası'nda sinema şöleni

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?