ANA SAYFA > İZMİR > Tarihi Havagazı Fabrikası'nda sinema şöleni

Tarihi Havagazı Fabrikası'nda sinema şöleni

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Tarihi Havagazı Fabrikası'nda sinema şöleni

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yaz dönemi sinema gösterimlerine Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi ile Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde başlıyor. Büyük ilgi gören "Yeniden Sinematek” etkinliği kapsamında dünya sinemasının en başarılı yapımları İzmirlilerle ücretsiz olarak buluşacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “Yeniden Sinematek” gösterimleri, yaz döneminde iki farklı mekanda izleyicilerle buluşacak. Temmuz, Ağustos ve Eylül döneminde filmler, hem Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi'ndeki çim alanda hem de Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nin bahçesinde (AASSM) gösterilecek. Ücretsiz olarak sinemaseverlerin karşısına çıkacak olan tüm filmlerin başlama saati 21.00. 

Belgesel de var animasyon da
Büyük ilgi gören Sinematek gösterimleri, 20 Temmuz Çarşamba günü başlıyor. Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi'nde izleyiciyle buluşacak ilk film, Fransa ve Belçika ortak yapımı "Hayatımın Şarkısı" (La Famille Bѐlier). Film, tüm ailesi işitme engelli olan 16 yaşındaki Paula'nın müzik tutkusunu konu alıyor. Film, 26 Temmuz Salı günü ise AASSM'de de izleyicilerle buluşacak.
27 Temmuz Çarşamba günü Havagazı Fabrikası'nda, yine bir ortak yapım olan ve gösterime girdiği dönemde büyük ses getiren "Gençlik" (Youth) isimli film sinemaseverlerin karşısına çıkacak. Michael Caine, Harvey Ketiel ve Rachel Weisz gibi ünlü isimlerin rol aldığı filmin yönetmeni Paolo Sorrentino. Film, belli bir yaşa gelmiş biri yönetmen diğeri emekli besteci iki eski arkadaşın çevresinde kurgulanıyor. Film, sadece 15 yaş üstü sinemaseverlere açık olacak. 
3 Ağustos Çarşamba günü, yine Havagazı Fabrikası'nda Rus yapımı "Leviathan" gösterime girecek. 13 yaş üstü izleyici kitlesine açık olacak film, Eyüp peygamberin İncil'de anlatılan hikayesini günümüz Rusya koşullarına uyarlayarak farklı bir bakış açısı yaratıyor.
9 Ağustos Salı günü ise AASSM'de, yazar Antoine de Saint-Exupery'in dünyaca ünlü klasiği "Küçük Prens"in animasyon uyarlaması izleyicilerle buluşacak. Küçük Prens, 10 Ağustos Çarşamba günü de Havagazı Fabrikası'nda İzmirlilerin karşısına çıkacak. 
17 Ağustos Çarşamba günü "Gizli Dünya" (Room) filmi Havagazı Fabrikası'nda gösterilecek. Emma Donghue'nin çok satan kitabından sinemaya uyarlanan filmin başrolünde Brie Larson yer alıyor. 5 yaşındaki oğlu ile küçük bir odaya hapsedilen annenin dramını anlatan "Gizli Dünya", kaçış için gizli bir plan yapan anne ile oğulun gerilimini beyazperdeye taşıyor. Film, 23 Ağustos Salı günü ise AASSM'deki izleyici kitlesiyle bir araya gelecek. Filmi 7- 13 yaş arasındaki sinemaseverler aileleriyle izleyebilecekler. 

24 Ağustos Çarşamba günü ilgi çekici bir belgesel olan "Okul Yolunda" (On The Way To School) Havagazı'nda gösterilecek. Belgeselde, Kenya'daki Jackson, Arjantin'deki Carlito, Fas'taki Zahira ve Hindistan'daki Samuel'in her sabah okullarına ulaşmak için yaşadıkları zorluk ve karşılaştıkları engeller izleyicilere çarpıcı bir şekilde anlatılıyor. Tek hayalleri okumak olan çocukların sıra dışı hikayelerini anlatan filmin yönetmeni Pascal Plisson.
31 Ağustos Çarşamba günü Havagazı'nda, "Sınırsızlar Kulübü" (Dallas Buyers Club) gösterilecek. Uyuşturucu bağımlısı ve AIDS hastası Ron Woodroof'un hayatından esinlenen film, 15 yaş üstü seyirci kitlesine açık olacak.
6 Eylül Salı günü AASSM'de, "Özgürlük Dansı" (Jimmy's Hall) gösterilecek. Ken Loach'ın yönettiği filmde, 1921'de iç savaşın eşiğindeyken toplu dansların, şiir toplantılarının, boks derlerinin yapıldığı bir halk salonu açan İrlandalı komünist ve aktivist Jimmy Gralton'un baskılar yüzünden ülkeyi terk etmesi ve 11 yıl sonra döndüğünde salonu tekrar açmak istemesi anlatılıyor. Film 7 Eylül'de ise Havagazı Fabrikası'nda izleyicilerle buluşacak. Filmi 13 yaş altındaki sinemaseverler aileleriyle birlikte izleyebilecek. 
21 Eylül'de Havagazı'nda "Düşlerin Terzisi" (The Dressmaker) izleyicilerin karşısına çıkacak. Kate Winslet, Liam Hemsworth, Hugo Weaving gibi ünlü isimlerin yer aldığı film, doğduğu kasabaya dönen Tilly Dunnage'nin hikayesini anlatıyor. Film, 13 yaş üstü izleyicilere açık olacak.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyakalılar yemeklerini can dostlarla paylaşacak
Sonraki Haber İzmir Üniversitesi'nde ''İntegratif Tıp'' eğitimi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?