ANA SAYFA > İZMİR > İzmir Barosu'ndan ''darbe'' açıklaması

İzmir Barosu'ndan ''darbe'' açıklaması

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İzmir Barosu'ndan ''darbe'' açıklaması

İzmir Barosu, 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimiyle ilgili bir açıklama yayınladı.

"İzmir Barosu olarak kim olursa olsun demokrasi dışı yollara saparak parlamenter sistemi askıya alacak darbe vb hukuk dışı hareketlere karşıyız. Demokrasi, temel hak ve özgürlükler, hukukun üstünlüğü, cumhuriyetin kurucu felsefesi, laik ve üniter devlet anlayışı, yargı bağımsızlığı ve kuvvetler ayrılığı sistemi vazgeçilmezlerimizdir" denilen açıklamada, "15 Temmuz akşamı darbeye teşebbüs edenler demokrasi tarihimizde kara bir leke olarak yerlerini almışlardır. Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün savaş koşullarında bile çalışmasına büyük önem verdiği, millet egemenliğinin sembolü olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin bombalanmasını, vatandaşlarımızın üzerine ateş açılmasını kesinlikle kabul edemeyiz. İzmir Barosu olarak siyasi iktidardan talebimiz ivedilikle tekrar huzur ve güven ortamının oluşturulması, sorumlulara gereken cezaların verilmesidir" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada ayrıca sadece darbecilerin değil, darbe gecesi linç, infaz ve işkence gibi olayları gerçekleştiren kişilerin de yargılanması gerektiğine vurgu yapıldı.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Matematik Olimpiyatları'ndan madalya ile döndü
Sonraki Haber Karşıyakalılar yemeklerini can dostlarla paylaşacak

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?