ANA SAYFA > MEDYA > Karşıyakalı gazeteci Sedat Peker vefat etti...

Karşıyakalı gazeteci Sedat Peker vefat etti...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyakalı gazeteci Sedat Peker vefat etti...

İzmir Gazeteciler Cemiyeti üyesi, Karşıyakalı gazeteci 54 yaşındaki Sedat Peker, metil alkol zehirlenmesi tanısıyla tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşti.

Organ nakil koordinatörlüğünün Peker'in organlarının bağışlanması için ailesiyle görüşeceği öğrenildi. Ailenin de bağış kararı aldığı, uygun olan organların hastalara nakledileceği açıklandı.
Karşıyaka'daki evinde geçen cuma günü akşam saatlerinde fenalaşan gazeteci Sedat Peker, Karşıyaka Devlet Hastanesi'ndeki ilk müdahalenin ardından Ege Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi. Metil alkol zehirlenmesi tanısı konulan Peker, anestezi yoğun bakım servisinde tedavi altına alındı. Doktorların müdahalelerine rağmen Sedat Peker'in, beyin ölümü gerçekleşti.
Organ nakil koordinatörlüğünün yaptığı görüşmeler sonrasında da ailesi Peker'in organlarını bağışlama kararı aldı. Doktorlar heyetinin inceleme yapacağı ve uygun olan organların, ihtiyacı olanlara nakledileceği açıklandı.
Nakil işlemlerinin ardından yakınlarına teslim edilecek olan Sedat Peker için cenaze töreni düzenleneceği açıklandı. Bu arada olayla ilgili polisin araştırmasının da devam ettiği öğrenildi. Peker'in evinde bulunan ve zehirlendiği saptanan ev yapımı içki örnekleri de incelemeye gönderildi.

SEDAT PEKER İÇİN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Misket Dikmen, başsağlığı mesajı yayımladı. Dikmen, "İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin değerli üyelerinden biri olan Sedat Peker'i kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz. Birbirinden güzel fotoğraflara ve haberlere imza atan Sedat Peker, yaşamının son anına kadar gezgin ve gazeteci ruhunu öldürmedi. İnsan hak ve özgürlükleri için mücadele yürüttüğü kadar hayvan haklarına yönelik mücadelelerde de her zaman ön saflarda yer aldı. Ölmeden önce organlarını bağışlayarak başkalarına umut olan Sedat Peker'i bizler de unutmayacağız ve adını yaşatacağız" dedi.

SEDAT PEKER KİMDİR?

1961 yılında Sivas'ta doğdu. Yüksek öğrenim gördü. Gazeteciliğe 1978 yılında Aydınlık gazetesi İzmir bürosunda başladı. Askerlik görevinin ardından Yeni Sanat Dergisi'nin fotoğraf editörü oldu. 1982 yılında Milliyet İzmir bürosunda görev aldı. 1984 yılında Demokrat Ege'de çalıştı. Tekrar Milliyet Gazetesi'ne dönerek uzun süre burada görev yaptı. Kuruluş aşamasında Evrensel Gazetesi'ne geçti ve burada çeşitli alanlarda görev yaptı. Sırasıyla Kordon TV, Radyo Beta ve Radyo Fon'da yayın danışmanlığı yaptı. 2008 yılında emekli oldu. Karşı Gazete'nin Genel Yayın Yönetmenliği görevini sürdüren Sedat Peker, ulusal ve uluslararası haber ajanslarında serbest gazeteci olarak çalıştı. 'Barış Hemen Şimdi', 'Yollar', 'Orada' ve hayvan haklarına yönelik 'Satın Alma Sahiplen' adlı dört fotoğraf albümü yayınlandı. Fotoğraf, haber, röportaj dallarında çeşitli ödüller aldı.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Bostanlıspor Tofaş’ı Bursa’da 18 farkla yendi
Sonraki Haber Karşıyaka Cihat Arslan ile görüştü...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?