ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka'da terazilere hassas denetim

Karşıyaka'da terazilere hassas denetim

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka'da terazilere hassas denetim

Halkın huzur ve güvenle alışveriş yapabilmesi için esnafa yönelik denetimlerini sürdüren Karşıyaka Belediyesi, pazar yerlerindeki terazileri denetime aldı. Ölçü ve ayar kontrollerini hızlandıran belediye ekipleri, yüzlerce tartı ve terazinin uygunluk belgesini, emniyet mühürlerini kontrol etti, uygun olmayanlar kullanımdan men edildi.

Karşıyaka Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü ekiplerinin geçen Mart ayından bu yana gerçekleştirdiği denetimlerde, bin 382 terazi kontrolden geçirildi. Terazilerin alım- satım işlemlerinde kullanmaya uygunluğu ve doğruluğu, mühürlerin sağlamlığı gibi çeşitli ölçü ve ayar denetimleri gerçekleştirildi.

Çalışmalar sonucunda alım- satıma uygun olmadığı tespit edilen 122 terazi, 3516 sayılı Ölçüler ve Ayarlar Kanunu gereği kullanımdan men edildi. Denetim çalışmaları sırasında, düzenli olarak terazi muayene işlemlerini yaptırmaları konusunda esnafa uyarılarda da bulunuldu. Esnaf dükkanları ve pazar yerlerinde yapılan denetim çalışmalarının düzenli olarak devam edeceği belirtildi.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Zaman içinde kalibrasyonu bozulmuş hatalı terazilerin alışveriş işlemlerinde kullanılmaması için denetimler yapıyoruz. Bu sayede, Karşıyakalı vatandaşlarımız için gerçek anlamda güvenli ve huzurlu alışveriş ortamları oluşturmaya çalışıyoruz. Vatandaşlarımızın alışverişlerinde haksızlığa uğramaması için denetimlerimizi sürdüreceğiz” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Yön tabelasına çarpan 2 kardeş öldü
Sonraki Haber Şahsuvaroğlu: Başarının sırrı "Mor İnek"

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?