ANA SAYFA > EKONOMİ > Şahsuvaroğlu: Başarının sırrı "Mor İnek"

Şahsuvaroğlu: Başarının sırrı "Mor İnek"

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Şahsuvaroğlu: Başarının sırrı

Şahsuvaroğlu Dış Ticaret Genel Müdür Yardımcısı Yunus Şahsuvaroğlu düzenlediği basın toplantısında otomotiv piyasası hakkında önemli bilgiler verdi.

Güney Kore otomotiv devi SsangYong’un Türkiye distribütörlüğünü yapan Şahsuvaroğlu Dış Ticaret, Türkiye’deki en kaliteli ve en ucuz hizmeti sunduğunu  belirten Şahsuvaroğlu başarıyı farklı bakış açısı ile getirdikleri yenilikler ile sağladıklarını ifade etti.

SsangYong yetkili servisi ‘YMY Otomotiv’ hakkında bilgi veren Yunus Şahsuvaroğlu, “Dünyada 2 bin 500 kişiye, Türkiye’de 500 kişiye istihdam olanağı sağlayan şirketimiz 1966 yılında Erzurum’da kurulmuştur. 2000 yılına kadar 11 markanın bayiliğini yaptık. Her marka için ciddi başarılar yakaladık. Türkiye’de İlk plazayı kuran, şirketten kredi çıkaran ilk firma, gezici araç servisi sağlayan ilk firma gibi birçok ilki biz başlattık.  İlk plaza yapma kararımızı aldığımızda bu plazayı ısıtamazsınız dediler. Ama biz azimli çalışmalarımızın ardından 1 yıl sonra büyüme kararı aldık. Toplamda da 6 kez büyüme kararı aldık.

Türkiye’de 26 satış,43 servis noktamız var. Bunlardan 13’ü Şahsuvaroğlu’nun kendisine bünyesinde bulunan Ymy Otomotiv’e ait. Dünyanın en büyük plazasını geçen yıl İstanbul Maltepe’de biz açtık. Bu yılda yine kendi rekorumuzu kırmak için 30.000m2 alana sahip ve $25.000.000 ile yatırım Ankara’da açtık. Cezayir ve Irak’ta SsangYong Distribütörlüğümüz mevcut. Önümüzdeki süreçte Azerbaycan’a da açılmayı düşünüyoruz. Yıllık 60 bin araç satarak Pazar payında çok önemli bir konuma geldik. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre de pazara sunduğumuz otomobillerin yüzde 88’i satılıyor. Bu başarı;  genç, dinamik ve işini aşkla yapan bir ekip olmamızdan, hantal olmamamızdan kaynaklanıyor.

‘TIVOLI’ SEKTÖRE HIZLI GİRECEK

B segmentinde konumlandırdığı kompakt SUV Modeli Tivoli, XIV Air ve XIV Adventure isimli konsepti ile Ekim ayındaki Paris Motor Show’da tanıtılmıştı. SsangYong’un merakla beklenen son serisi B segmentinde konumlandırdığı kompakt SUV Modeli Tivoli, XIV Air ve XIV Adventure isimli konsepti ile Ekim ayındaki Paris Motor Show’da tanılmıştı. Sportif görünümlü Crossover, Euro 6 uyumlu, benzinli ve dizel motor seçenekleri ile satışa sunulacaktır. 2015 yılı Mayıs ayında Türkiye’deki Uluslararası İstanbul Autoshow’da Tivoli modelini ilk kez görücüye çıkaracaklarını bildiren Yunus Şahsuvaroğlu, 2015 yılında 3.000 adet satış hedeflediklerini bildirdi.

BAŞARININ SIRRI: MOR İNEK

Başarıyı yakalamak için bazı ilkelerle hareket ettiklerini belirten Şahsuvaroğlu, “Biz başarılı olmak için bazı hedefler belirledik. Bu hedeflerden ilkine ‘Mor İnek’ adını verdik. ‘Mor İnek’ farklı olmayı temsil eder. Siyahın ve beyazın yoğun olduğu yerde, mor inek farklı olduğu için hemen ön plana çıkar. Bizde standart hizmet sunan diğer otomotiv şirketlerinden farklı olmayı başardık. Müşterilerimize beklentilerinin üzerinde kaliteli ve ucuz hizmet sunuyoruz. Dünyanın en iyileri arasındayız. Biz 4 yıl geri alım güvencesi ile araçlarımızı satıyor. Showroomda çıkmadan, 5 dakikada kredi imkanı veriyoruz. Müşterilerimiz herhangi bir parçayı, başka yerde daha ucuza bulursa biz o parçayı müşterimize hediye ediyoruz. Satış bayilerimize gelen müşterilerimizle birebir ilgileniyoruz. Toplantı yapabilmeleri ve işlerini yürütebilmeleri adına, toplantı salonlarımızı kullanımlarına açıyoruz. Ücretsiz Wifi imkan ve kapalı paketler içerisinde yiyecek ve alkolsüz bütün içecekleri ikram ediyoruz.

SEKTÖR KÜÇÜLDÜ, YMY OTOMOTİV BÜYÜDÜ

Geçtiğimiz sene otomotiv piyasasında gerileme olmasına rağmen satışlarını ve pazar payını arttırdıklarını hatırlatan Şahsuvaroğlu, “Geçtiğimiz yıl  otomotiv pazarında %17’lik bir düşüş olmasına rağmen bizim SUV, MPV VE Pick-Up sınıfında pazardaki payımızı arttırdık. Kısa vadeli şoklarla uzun  vadeli dengeler oluyor. Biz bu şoku yaşatmamak için ÖTV  farkını müşterilerimize yansıtmadık. Bu da bizim pazarımızı genişletti. Şahsuvaroğlu; otomotiv sektöründeki düşüşün nedenini ÖTV artışı, Kredi oranlarının artırılması, Merkez bankasının parayı sıkı tutması, komşu ülkelerle yaşanan olaylar şeklinde sıraladı.

ELEKTİRİKLİ ARABA MÜJDESİ

Şahsuvaroğlu Dış Ticaret olarak elektrikli otomobil üretmek için çalışmalara başladıklarının müjdesini veren Şahsuvaroğlu Uludağ Üniversitesi ve ASELSAN ile görüşmeler yaptıklarını duyurdu. Hükümetin de bu konuyla ilgili teşvikleri olduğunu söyleyen Şahsuvaroğlu yerli elektrikli otomobil çalışmalarına son sürat devam ettiklerini ifade etti. Şahsuvaroğlu “Araçların gövdesinde hafif ama dayanıklı olan CFRP adı verilen karbon lif takviyeli polimer kullanacağız. Özellikle çarpışma sırasında üst düzey koruma sağlayacak polimer ile B ve C sınıfında binek otomobiller dışında, hafif ticari araç üretimi de hedeflediklerini kaydetti.

Pil ömrünün ve şarj istasyonu kurulumunun çalışmalarına başlamış bulunuyor. Fabrika yeri için Marmara Bölgesini düşündüklerini ifade eden Şahsuvaroğlu, 2015 Yılı ortalarında yatırım için düğmeye basacaklarını söyledi.

Dünya otomotiv devleri ile ilgili de çarpıcı bir iddia ortaya atan Şahsuvaroğlu, “Elektrikli araba üretmek bebek işi. Dünyadaki büyük otomotiv şirketlerinin elektrikli arabaları hazır ama piyasaya sürmüyorlar. Bu firmalar araçlarını yeni piyasaya sürdüler. Bu işten para kazanmaya başladılar. Bundan daha beş yıl ekmek yiyecekler, ondan sonra elektrikli araçları piyasaya sürecekler.“

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka'da terazilere hassas denetim
Sonraki Haber Yaşam maratonu zaferle noktalandı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?