ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka’da öncelik doğanın korunması

Karşıyaka’da öncelik doğanın korunması

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka’da öncelik doğanın korunması

Toplumda geri dönüşüm bilinci oluşturarak doğanın korunmasına yardımcı olmayı hedefleyen Karşıyaka Belediyesi, kentin farklı noktalarında hayata geçirdiği geri dönüşüm noktalarıyla tüm toplumu geri dönüşüm yapmaya davet ediyor.

Atık pil, atık yağ, ambalaj atıkları, kağıt, cam, metal ve plastik gibi geri dönüştürülebilmesi mümkün olan, doğaya bırakılması ise büyük zararlara yol açan atıklar, Karşıyaka Belediyesi’nin kentin farklı noktalarında hayata geçirdiği atık toplama noktalarında toplanarak geri kazanılıyor.

Mavişehir Ege Park otoparkının önünde pilot uygulama olarak hizmet veren seyyar atık getirme merkezine vatandaşlar ambalaj atıklarını, (kağıt, karton, plastik, metal, cam) elektronik atıklarını, kullanılmış yağ ve atık pilleri getirerek geri dönüşüme katkı sağlayıp doğayı koruyabiliyor. Ayrıca Karşıyaka Belediyesi, Ege Park ve Karşıyaka İzban İstasyonunda konumlandırılan Atık Pil Toplama Makineleri (APTOM) ile doğaya atılması çok zararlı olan atık piller de toplanıyor. Vatandaşlar APTOM’lara attıkları her atık pil için bir puan kuponu kazanıyor. Özellikle çocuklara geri dönüşüm bilinciyi aşılamayı hedefleyen projede en çok puanı toplayan çocuklar Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’la bir araya gelerek öğle yemeği yeme şansına kavuşuyor.

Karşıyaka’da geri dönüşümü tüm toplum için kolaylaştırmak amacıyla muhtarlıklarda da atık yağ ve atık pil toplanıyor. Vatandaşlar geri dönüştürülebilir bu atıkları mahalle muhtarlarına götürerek çevrenin korunmasına katkı sağlayabiliyor.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Alaattin Yüksel: Büyükşehir stat yapılmasına karşı değil
Sonraki Haber Ömer, Youssef ve Kvesic imzayı attı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?