ANA SAYFA > ÇEVRE > Karşıyaka’da iki modern park açıldı

Karşıyaka’da iki modern park açıldı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka’da iki modern park açıldı

Karşıyaka’daki yeşil alan oranını artırmak ve vatandaşlara daha huzurlu ortamlar yaratmak için çalışmalar yürüten Karşıyaka Belediyesi, kente iki yeni park birden kazandırdı. Girne Kültürpark önü ve Dedebaşı’nda açılan iki yeni park vatandaşlardan tam not aldı. En çok ilgiyi ise ‘selfie’ heykeli gördü.

Dedebaşı Mahallesi’ne modern bir park kazandırmak için uzun süredir çalışan Karşıyaka Belediyesi, vatandaşların öneri ve taleplerini de dikkate alarak yeni bir yaşam alanı yarattı. Planlarda park alanı olarak gözükmesine rağmen uzun yıllardır boş bırakılan arazi, park haline getirildi. Modern spor aletlerinin konduğu park içine, kauçuk zeminden 160 metrelik parkur da yapıldı. Park içindeki ağaçlara göre proje hazırlanarak yeşil doku korundu. Park içine, Dedebaşı Spor Kulübü için de kulüp binası inşa edildi.
 
Girne Kültürpark’ın, Girne Caddesi’ne bakan kısmında inşa edilen Girne Parkı ise çağdaş kent mobilyaları ve estetik süs havuzları ile beğeni topladı. En çok ilgiyi ise “Selfie Çeken Gençler” heykeli gördü. Başkan Akpınar ve Karşıyakalılar, heykellerin arasına girerek “selfie” çektirdi. Her iki açılış törenine de vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Hizmete alınan bu iki park ile birlikte, Karşıyakalılar için son bir yılda 9 yeni park yaratılmış oldu. Belediye ekipleri, 50 parkta ise bakım ve onarım çalışması gerçekleştirdi.

Yeşili ve doğayı korumak için tüm güçleriyle çalıştıklarını belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Bir yıldır sizin için ve sizden aldığımız güçle hizmet ediyoruz. Engelleri aşarak, barajları geçerek çalışıyoruz. Yeni açılan parklar Karşıyakamıza çok yakıştı. Biz yeşili ve doğayı çok seviyoruz. Halkımızın huzur içinde vakit geçirebilmesi ve rahatça spor yapabilmesi için yeni alanlar yaratmaya da devam edeceğiz. Onlar yıkıyorlar, biz yapıyoruz. Modern kent mobilyaları ile ilçemizi güzelleştiriyoruz. Selfie heykelimiz de büyük beğeni topladı ama bizimki Sadrazam değil, halk selfiesi. Karşıyakamıza hizmet etmeye ve ilçemizi geliştirmeye devam edeceğiz” dedi.

 

PAYLAŞ
Beğendim 1 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Tanrıkulu: KOBİ’ler büyüyecek, işsizlik sorunu bitecek
Sonraki Haber 'Toprak, Tarih ve Çocuklar' fotoğraf sergisi büyük ilgi gördü

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?