ANA SAYFA > İZMİR > Tanrıkulu: KOBİ’ler büyüyecek, işsizlik sorunu bitecek

Tanrıkulu: KOBİ’ler büyüyecek, işsizlik sorunu bitecek

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Tanrıkulu: KOBİ’ler büyüyecek, işsizlik sorunu bitecek

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir 2. Bölge 1. Sıra Adayı Ahmet Kenan Tanrıkulu, MHP iktidarında özel teşvik ve desteklerle ekonominin bel kemiği olan KOBİ’leri büyüterek işsizliğe set çekeceklerini söyledi. Girişimciler ve sanayiciler için özel bir kurum oluşturacaklarını dile getiren Tanrıkulu, inovatif yatırımları özel olarak destekleyeceklerini söyledi.

Seçim çalışmalarını sürdüren Tanrıkulu, Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nde fabrikaları ziyaret ederek, sanayicilerin sorunlarını dinledi. Ziyaret sırasında sanayiciler, kendilerine sırt dönüldüğünden ve üretime etkili bir şekilde destek verilmemesinden şikayet ederken, üretim olmadan Türkiye’nin ekonomideki hedeflerine ulaşmasının mümkün olmadığını ifade ettiler. Ahmet Kenan Tanrıkulu  da ziyaretler sonrasında yaptığı değerlendirmede, MHP iktidarında sanayicilerin baş tacı olacağına dikkat çekerek, KOBİ’ler için özel Pazar kuracaklarını, üreten firmaları büyüterek, işsizlik sorunun çözeceklerini söyledi.
Katma değerli üretime teşvik

AKP İktidarında üretime ve sanayiye sırt dönüldüğünü, inşaat ve perakende sektörü ile büyümenin tercih edildiğini, yanlış kur ve faiz politikaları ile işsizliğin ve ithalatın patladığını vurgulayan Tanrıkulu, “Türkiye’yi bu yanlıştan kurtaracağız.  Üretime özellikle katma değerli üretime yönelerek bunu yapacağız. Öncelikle yeni bir teşvik sistemi oluşturacağız. Sektörel ve ilçe bazlı teşviğe geçeceğiz. İleri teknoloji üretimlerine öncelikle destek olacağız. İnovatif projelere girişim sermayesi vereceğiz. İş Melekleri sistemi ile katma değer yaratacak üretimlerin kısa sürede hayata geçmesini sağlayacağız. KOBİ’ler için özel Pazar kuracağız. KOBİ’leri ayrı bir yapılanma içinde destekleyeceğiz. KOBİ’ler bu sistemle büyüyecek, daha çok kişiye istihdam sağlayacak. Bu sistemle katma değerli üretimle ülke ekonomisi büyürken, işsizlikte ortadan kalkacak” dedi.

Reçete hazır
MHP’nin Koalisyon ortağı olduğu 57. Hükümet döneminde organize sanayi, teknopark ve endüstri bölgeleri yasalarını çıkardıklarını, yapısal reformları başlattıklarının altını çizen Tanrıkulu,  13 yıllık AKP iktidarında sanayi ve üretimi artırmak için hiçbir adım atılmadığını söyledi. Uygulanan teşvik sistemlerinin de sonuç vermediğini, fabrikaların bir ilden diğer ile taşıdığını anlatan Tanrıkulu, “Bütün bunların sonucunda büyüme çok yavaşladı. İşsiz sayısı 6 milyonu geçti. Ekonomide şu anda bir istikrarsızlık var. Piyasalar da yaprak kımıldamıyor. Ödenmeyen çek ve senet sayısında büyük bir artış yaşanıyor. Bütün bunların çözümü katma değerli üretime, sanayiye ve KOBİ’lere etkili teşvik ve destek vermekten geçiyor. Bütün bunlar için de MHP’nin reçetesi hazır” diye konuştu.

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Anaokulu çocuklarından muhteşem gösteri
Sonraki Haber Karşıyaka’da iki modern park açıldı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?