ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka'da Gaziler Günü törenle kutlandı

Karşıyaka'da Gaziler Günü törenle kutlandı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka'da Gaziler Günü törenle kutlandı

Karşıyaka’da 19 Eylül ‘Gaziler Günü’ Hükümet Konağı Bahçesi’nde düzenlenen törenle kutlandı.

Karşıyaka Hükümet Konağı Bahçesi’nde  düzenlenen törende  Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel, Ege Deniz Bölge Komutanı Tuğamiral Süleyman Manka ve Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ve İzmir Karşıyaka Muharip Gaziler Derneği Başkanı Halil Çayırlı Atatürk Anıtına  çelenk sunmasının ardından Karşıyaka Belediyesi Bandosu eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu ve istiklal marşı okundu.

 

Törene Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel, Ege Deniz Bölge Komutanı Tuğamiral Süleyman Manka, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Cumhuriyet Başsavcı  Vekili Mehmet Emin Kavas, Karşıyaka Müftüsü Cahit Orhun, İlçe Milli Eğiitim Müdürü Mustafa İslamoğlu, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Yıldıray Çığırgil, kurum yöneticileri, okul müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

 

İzmir Karşıyaka Muharip Gaziler Derneği Başkanı Halil Çayırlı törende yaptığı konuşmada, 19 Eylül’ün Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün şahsında Türkün kahramanlık cesaretinin taçlandığı bir gün olduğunu belirterek şunları söyledi. “ 19 eylül Atamızdan bize en güzel mirastır. 1.Dünya Savaşı’nda yurdumuz 4 bir yanda emperyalist devletler tarafından işgal edilmiş, işgalci devletlerin uydusu olan Yunan Ordusu da Türkleri öz yurdundan atmak üzere anadolu içlerine doğru ilerlemeye başlamıştır. Osmanlı’nın ezeli düşmanları bir ölüm fermanı olan Sevr anlaşmasıyla ülkemizi parçalayıp bölmek ve ülkemizi yok etmeye kararlıydılar… Sakarya Meydan Muharebesi Türkün ölüm kalım mücadelesi olmuştur. Sakarya Meydan Muharebesi, Anadolunun en karanlık günlerini aydınlığa dönüştürerek bugün hür ve bağımsız Türk Cumhuriyeti’nin yolunu açmıştır. TBMM, Türk milleti adına Sakarya Meydan Muharebesi’nin muzaffer baş komutanı Mustafa Kemal’e bu zaferin anısına 19 eylül 1921’de mareşal rütbesi ve gazi ünvanını hediye etmiştir. Değerli konuklar, ülkemiz bugün dünden olduğundan daha fazla dış ve iç düşmanlarının yoğunlaşan etkisi altındadır. Teröre verdiğimiz yüzlerce şehit hepimizi derinden yaralamaktadır. Terör konusunda Türk Devleti’nin ve toplumumuzun daha duyarlı olmasını bekliyoruz… Teröre her alanda karşı çıkılmalıdır. Kanlarımız boşa akmamalıdır.

“GAZİSİNE SAHİP ÇIKILMALI”

Türk devleti ve milleti keyifle gazisine her zaman sahip çıkmalıdır. Bugün Kore ve Kıbrıs gazileri ilgiden maddi ve manevi destekten yoksunlar. Kanunlarda ve uygulamalarda yapılan ayrımcılık bizleri üzmektedir. Biliyoruz ki devletimizin vefa duygusu yücedir. Bu konuda ilgililerden daha duyarlı olmalarını bekliyoruz. Şehitlerine ve gazilerine ilgisizlik şanlı tarihimize olan bağlarımızı koparır.Topraklarımızın bölünmesine ve istila edilmesine ne biz ne de bizden sonraki nesiller müsaade etmeyecektir. Bilinmelidir ki Türk halkının azim ve kararı her türlü zorluğu yenmeye ve Türkiye Cumhuriyeti’ni sonsuza dek yaşatmaya müktedirdir. Türkleri geçmişinden vatanından ve tarihinden koparmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Kan dökülerek vatan olan bu topraklar bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türk milleti tarafında en kutsal emanet olarak korunacaktır.”

Törene katılanlar, törenden sonra Latife Hanım Anı evi’ni ziyarete bulundular. Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın Latife Hanım Anı Evi’nin Bahçesinde gaziler için  verdiği kahvaltı’da biraraya gelen gaziler yetkililer ile sohbet ettiler.

Çayırlı burada yaptığı konuşmada Kaymakam Yücel ve Başkan Akpınar’a ilgilerinden dolayı teşekkür etti.

Haber fotograflar : Yılmaz DURMAZ

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Bedri Serter'den, ''Gaziler Günü'' mesajı
Sonraki Haber Karşıyaka kıyıları artık daha temiz

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?