ANA SAYFA > ÇEVRE > Karşıyaka kıyıları artık daha temiz

Karşıyaka kıyıları artık daha temiz

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka kıyıları artık daha temiz

2002 yılından beri düzenlenen Uluslararası kıyı temizliği (İnternational Coastal Cleanup) etkinliği 105 ülkeyle aynı anda Karşıyaka’da gerçekleştirildi.

Etkinliğe başta Karşıyaka kent konseyi başkanı Selman Boyacıoğlu olmak üzere, kent konseyinin kadın ve gençlik meclisleri ile bazı özel eğitim kuruluşları katılım gösterdi. Kadın, çocuk, genç, yaşlı ve engelli vatandaşların katıldığı etkinlikte yüzlerce katılımcı kıyıların atıklardan temizlenmesine katkı sağladı. Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar yoğun programı sebebiyle etkinliğe katılım sağlayamazken, belediyeye bağlı temizlik ekipleri ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı dalgıçlar da etkinlik boyunca temizliğe destek verdiler.

Karşıyaka Bostanlı iskelesinde toplanan vatandaşlara TURMEPA (Turkish Marine Environment Protection Association) yetkilileri tarafından şapkalar, tişörtler, eldiven ve çöp poşetleri dağıtıldı. Vatandaşlar kendilerine dağıtılan ekipmanlarla plastik, kağıt, metal ve cam atıkları toplayarak ayrıştırdılar.

Katılım düzeyinin beklentilerinin altında kaldığını belirten Başkan Boyacıoğlu “Bu etkinlik 2002 yılında ABD’nin Teksas eyaletinde düzenlenmeye başlamış. O günden beri her yıl onlarca ülkede düzenleniyor ve düzenli istatistikler tutuluyor. Geçtiğimiz yılın istatistiklerini incelediğimizde karşımıza çıkan tablo çok acı. ABD ve Avrupa’da binlerce hatta yüzbinlerce vatandaş bu etkinliğe katılırken, geçtiğimiz yıl ülkemizde sadece 489 kişi katılmış. Bu yıl da katılım beklentilerimizin altında. Bunda bayram tatili de çok etkili oldu. Karşıyaka gibi bir kentte böyle bir etkinliğe çok daha fazla vatandaşımızın destek vermesini isterdik” dedi.

Yine de etkinliğin amacına ulaştığını söyleyen Boyacıoğlu “Çeşitli gruplar, çeşitli STK temsilcileri buradaydı. Aşağı yukarı 3-3.5 kilometrelik bir şeridi temizledik. Çıkan atıkları torbalara koyduk ve ayrıştırılmasını da sağladık. Bunları bir rapor halinde Amerika’daki Deniz Koruma Derneği’ne göndereceğiz. Daha sonra onlar da bunu rapor halinde yayınlayacaklar. O zaman diğer ülkelerle kıyaslandığımızda ne durumda olduğumuzu da göreceğiz” diyerek görüş bildirdi.

Kıyı şeridinden toplanan bir kamyondan fazla atığın Mavişehir balıkçı barınağının önünde sergilenmesinin ve toplu fotoğraf çekiminin ardından etkinliğe son verildi.

Haber ve fotoğraflar: Salahattin Oytun İdel





PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka'da Gaziler Günü törenle kutlandı
Sonraki Haber Güldal: Biyoteknik mücadele yapın, desteklemelerden faydalanın

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?