ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka’da engeller ortadan kalkıyor

Karşıyaka’da engeller ortadan kalkıyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka’da engeller ortadan kalkıyor

Engelsiz bir kent yaratmak adına, engelli bireylerin yaşamını kolaylaştıracak projeler üreten Karşıyaka Belediyesi; hizmet binaları ile kültür merkezlerinde özel düzenlemeler yaptı. Rampalar ile engellilere uygun giriş ve yönlendirmeler başta olmak üzere, yapılan çalışmalarla 14 bina daha engelsiz hale getirildi.

Engellilerin tüm hizmet birimlerinden hiç kimsenin yardımını almadan işlemlerini yerine getirmelerini amaçlayan düzenlemeler, Karşıyaka Belediyesi Hizmet Binası’ndan başlatıldı. Uzmanlarca hazırlanan plan doğrultusunda gerçekleştirilen düzenlemeler sonrası giriş katları, katlar arasında ulaşım, tuvalatler gibi tüm alanlar engellilerin kullanımına uygun hale geldi. Çalışmalar Teknik Hizmet Binası, Ahmet Priştina Kültür Merekezi, Deniz Baykal Kültür Merkezi, İsmail Cem Kültür Merkezi, Çarşı Kültür Merkezi, Karşıyaka Spor Salonu ile devam etti. Fen İşleri Müdürlüğü tarafından sürdürülen çalışmalara Zübeyde Hanım, Bahçelievler Katlı Pazarı ile Bostanlı Pazaryeri de dahil edildi. Karşıyaka Belediyesi ayrıca talep üzerine Suzan Divrik Mesleki ve Teknik Lisesi ile Mavişehir İlköğretim okulunda da aynı çalışmayı gerçekleştirdi.  
 

NELER YAPILDI?

 

Yapılan düzenlemeler kapsamında görme engelliler için hissedilebilir uyarıcı sarı şeritli yollar, girişlerde kabartmalı kat planları krokisi, sesli uyarı sistemleri, bina girişlerine engelli araç park yeri, giriş rampaları, bina içlerinde engellilere özel asansör, başta tuvaletler olmak üzere birimlerin girişlerinde kabartma yazılar eklendi. Hem görme hem de yürüme engellilerine yönelik tüm detaylar yasada belirtilen standartlara uygun hale getirildi.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Engellilerimiz kültür sanat tesislerimizde kendilerine uygun hale getirilen imkanlar ile etkinlikleri rahatlıkla izleyebilecek, maçlara gidebilecek. Dezavantajlı durumda olan hemşehrilerimiz, yaptığımız düzenlemeler sonrası pazar alışverişlerini de kendi başlarına yapabilecek. Yeni yaptığımız tüm tesislerimizde de aynı anlayış ile hareket ediyoruz. Karşıyaka’mızda engelleri ortadan kaldırarak daha kolay yaşanılabilir bir kent yaratıyoruz” dedi. 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Mavişehir Rotaract Kulübü’nden anlamlı eğitim
Sonraki Haber Saçlarınızı korumanın ip uçları

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?