ANA SAYFA > SAĞLIK > Saçlarınızı korumanın ip uçları

Saçlarınızı korumanın ip uçları

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Saçlarınızı korumanın ip uçları

Özel Gazi Hastanesi Saç Ekim Birimi Koordinatörü Yasemin Gülgör, saçların dökülmeden uzun süre sağlıklı kalmasının ip uçlarını anlattı. Gülgör, düzenli egzersiz, doğru saç fırçası kullanmanın saç sağlığını koruduğunu söyledi.

Türk toplumunda insanların dış görünüşe önem vermesiyle saçların da daha çok önem kazandığını belirten Özel Gazi Hastanesi Saç Ekim Birimi Koordinatörü Yasemin Gölgör, sağlıklı saçlara sahip olmanın ve saç dökülmelerini önleminin ip uçlarını verdi. Sağlıklı beslenme, düzenli spor yapmanın saç sağlığına da olumlu etkileri bulunduğunu belirten Gölgör, "Düzenli spor yapmak, moral ve motivasyonun yüksek kalmasını sağlarken, bir yandan da saçlarınızın dökülmesinin önüne geçer. Bu yüzden evinizde, işinizde vakit buldukça hareket edin. Gideceğiniz yere yürüyerek gidin, bisiklet binin, saçlarınızın daha az döküldüğünün farkına varacaksınız" dedi. 
 
SAÇLARINIZI TARARKEN DİKKAT
Saçların nemli ve ıslak iken tarakla taranması gerektiğini anlatan Gülgör, saçlara zarar vermeden tarama şeklinin saç sağlığını koruduğunu söyledi. Saçların temiz ve hijyen tutulması gerektiğinin altını çizen Gülgör, aşırı saç yıkamanın saç ve saç derisine zarar verebilceğine dikkat çekti. Saç sağlığı ile ilgili merak edilen tüm bilgileri hastalarına aktardıklarını anlatan Gölgör, günümüzde dökülmüş saçların en iyi tedavisinin saç ekimi olduğunu hatırlattı. Gölgör, saç ekimi ve PRP gibi destek tedavilerle hastaların sağlıklı saçlara kavuşabildiklerini ifade etti.
PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka’da engeller ortadan kalkıyor
Sonraki Haber EGİAD'dan Almanya çıkarması

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?