ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka'da can dostlara veteriner zabıtası

Karşıyaka'da can dostlara veteriner zabıtası

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka'da can dostlara veteriner zabıtası

Can dostlara yönelik attığı adımlar ve ortaya koyduğu projelerle adından söz ettiren Karşıyaka Belediyesi, İzmir’de ilk kez “Veteriner Zabıta Ekibi” kurdu. Böylece; hayvan hakları ihlalleri ile ilgili belediyeye gelen her türlü şikayet ve karşılaşılan olumsuz durumlar Veteriner Zabıta tarafından denetlenecek ve takip edilecek.

Karşıyaka Belediyesi, can dostlar için başlattığı onca güzel projeye bir yenisini daha ekledi. Hayvan haklarının ihlali, sokak hayvanlarına yönelik uygulanan şiddet ve karşılaşılan her türlü olumsuz duruma anında müdahale etmek için seferber olan belediye, Veteriner Zabıta Ekibi kurdu. İzmir’de ilk kez başlatılan uygulama sayesinde hayvan sahiplerinin kurallara uyması sağlanacak. Hayvan hakları ihlallerinin önüne geçilecek.

Sahipli hayvanlarla ilgili belediyeye gelen şikayetler de bu ekip tarafından değerlendirilecek. Ekip; 1 Veteriner Zabıta Komiseri ile Veteriner Hekim ve Veteriner Sağlık Teknikerinden oluşacak. Kötü koşullarda bakılan hayvanlar ile ilgili şikayetler, aşı karnesi kontrolleri, cezai işlemler de bu ekip tarafından takip edilecek. Hayvan sahiplerinin bilgilendirilmesi ve duyarlılık göstermeleri amacıyla özellikle sahipli köpeklerin yoğun olduğu parklarda Veteriner Zabıta Ekibince bilgilendirme broşürleri ve dışkı poşeti de dağıtılacak.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Göreve geldiğimiz günden bu yana Karşıyaka’da nefes alıp veren her canlı için var gücümüzle çalışıyoruz. Hayvan sevgisi hobi olarak görülmemelidir. Can dostlarımızı ‘karne hediyesi’ olarak alıp daha sonra sokağa bırakmak yapılacak en büyük kötülüktür. Hem sahipli hem de sahipsiz hayvanlarımıza yönelik kontrolleri daha sağlıklı yapmak ve şikayetleri zaman kaybetmeden değerlendirmek için bu ekibi kurduk. Can dostlarımız için elimizden gelen her hizmeti sağalamaya devam edeceğiz” dedi.

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber 4. Foça Deniz Öyküleri’nin kazananları belli oldu
Sonraki Haber Hepimiz “Aynı Gökyüzüne Bakıyoruz”

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?