ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka Müftülük Binası'nın temeli atıldı

Karşıyaka Müftülük Binası'nın temeli atıldı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka Müftülük Binası'nın temeli atıldı

Karşıyaka Örnekköy'de yapılacak olan Karşıyaka Müftülük Binası'nın temeli törenle atıldı.

Örnekköy Zühtü Işıl 1912 Spor Salonu-Yüzme Havuzu ile Özel Yamanlar İlkokulu arasındaki kamu arazisine yapılacak olan Karşıyaka Müftülük Binası'nın temel atılış törenine tayini çıkan İzmir Valisi Mustafa Toprak, Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel, İzmir Müftüsü Prof. Dr. Ramazan Muslu, İzmir İl Sağlık Müdürü Dr. Ayhan İzzettinoğlu, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Karşıyaka Müftüsü Cahit Erhun, Karşıyaka İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa İslamoğlu, Beşikçioğlu Camii İmamı Adem Uran, Ak Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Abdullah Mertoğlu, kamu ve özel kurum yöneticileri, muhtarlar ve STK temsilcileri katıldı.

Törende İzmir Valisi Mustafa Toprak, Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ve Karşıyaka Müftüsü Cahit Erhun birer konuşma yaptılar.

Müftü Erhun yaptığı konuşmada külliyenin, Karşıyaka Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Karşıyaka Şubesi tarafından Örnekköy’de 3111 metre kare alan üzerinde 1700 metre karekapalı alana sahip olacağını belirtti. Müftü Erhun “Yapılacak külliyede 100 kişilik yatılı hafızlık Kur’an kursu ve mescit, 100 kişilik çok amaçlı toplantı salonu, 500 kişilik konferans salonu bulunuyor” dedi. Erhun sözlerini şöyle sürdürdü. “Sayın valimizin bir sözü var.  ‘Bir yere temel atarsanız kalmaz biter’ Diyanet Vakfı Karşıyaka Şubesi yönetim kurulu üyemiz Osman Avcı’ya katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz. Külliyemizdeki bölümlere, salonlara, sınıflara isimlerini vermek isteyenler olursa o isimleri buralarda yaşatmaya çalışacağımızı düşünüyorum.

Çünkü dinimizde Sadaka-i cariye var. Peygamberimiz HZ. Muhammed İnsan ölünce ameli kesilir ancak Sadaka-i cariye yapan yani camii, Kur’an kursu, yol, köprü, okul hastane v.b. yaptıran faydalı bir ilim bırakan salih bir evlat yetiştiren kimselerin amel defterine sevap yazılmaya devam eder. Diye buyuruyor.”

Belediye Başkanı Akpınar konuşmasında Karşıyaka Belediyesi olarak her zaman dini tesislere hizmet ettiklerini, din adamları ile sık sık bir araya gelerek onlarla sohbet ettiklerini ilçedeki yurttaşların dini bilgilerini nasıl doğru bir şekilde öğrenebileceği anlamında işbirliği içerisinde olduklarını belirtti.

Akpınar şunları söyledi. "Bu bölge çok özel bir bölge, bir yanda kapalı spor salonlarımız, tenis kortlarımız, üniversitemiz, yaşlılarımızın kaldığı huzur evimiz, engelli merkezlerimiz… var”

Kaymakam Yücel ise konuşmasında Karşıyaka’dahayırseverlerinin inşaatın bitirilmesi için ellerinden geleni yapacaklarına inandığını belirterek, katkı sunanlara teşekkür etti. Ramazan ayının barışa, huzura vesile olmasını diledi.

İzmir Valisi Toprak, Bu tesislerin ana ruhu sevgiyi, yardımlaşmayı, paylaşmayı ve hukuk içerisindeki kurallarada ortaklaşa uymamızı gerektiren bir sesleniş olduğunu belirterek şunları söyledi. “Bir doku içerisinde yaşıyoruz. Sevgiyi ve kardeşliği ortaya çıkaracağız…

Temeli atılan yerlerin bitirilmesi gerekiyor. Bu da öyledir. Hiçbir cami temeli atıldıktan sonra parasızlık nedeniyle kapısına kilit vurulmamış. İnsanlarımızın gönül dünyasındaki o yardımlaşma, paylaşma güzellikleri çevreye yansıtma noktasında buralar tamamlanıyor.  Osman Avcı beye şükranlarımı ve teşekkürlerimi sunuyorum. Onun baştan önemli katkıları oldu.  Bütün kardeşlerimiz buranın bitirilmesi için sıraya geçtiler…”

Allah’ın insanlara bahşettiği, nimet olarak verdiği zenginliği koruyabilmek ve o zenginliği de insanlığa katkı noktasında paylaşım, yardımlaşma noktasında hissettirebilmek olduğunu sözlerine ekleyen Vali toprak “Öbür dünyaya bir şey götüren yok. İnsanı yaşatan hoş sedadır.

“İzmir’de Hoş Seda Bıraktıysam Ne Mutlu Bana”

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği gibi muasır medeniyetler seviyesi üzerine çıkma noktasında yapacağımız işlerde yukarıya bakıyoruz.  Bulunduğumuz noktalarda önümüze bakıyoruz.

Önemli olan makamlar, mevkiler ve zenginliğin derecesi değildir. Önemli olan onun hissiyat içerisinde hoş seda bırakacak şekilde insanlarımızın gönlünde yer alabilmektir. İzmir’de hoş seda bıraktıysam ne mutlu bana. Allah’a ısmarladık demek istiyorum.”

İş adamı Osman Avcı’ya yardımları için bir demet çiçek ve teşekkür belgesi verildi. Vali Toprak’ın, Osman Avcı’nın annesi Hacı Şerife Avcı’nınoturduğu yere giderek ellini öpmesi dikkat çekti.

Haber: Yılmaz DURMAZ /Karşıyaka Haber

 

 

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka Meclisi'nde ''Gezi'' gerginliği
Sonraki Haber Mustafa Balbay: ''İzmir'in hakkını istiyoruz''

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?